Strandvogels verliest weer kostbare punten, nu door efficiënt Berkhout

Berkhout 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 27 maart 2022
Uitslag: 2-2 (2-0)
Scoreverloop: 1-0; 2-0; Siebren Waardenburg 2-1; Jordy Weel 2-2 (penalty)

Selectie:
Edwin Hoogland; Tijmen de Kroon, Tigo Harder, Niek Broersen (Wout Sierkstra) en Merlijn Weel; Tim Broersen, Stijn Sierkstra (Bram Koomen), Gerald Broedersz (Dawid Zerek) en Bryan Broedersz; Siebren Waardenburg en Jordy Weel

In de vorige uitwedstrijd twee weken geleden zag Strandvogels een 0-2 voorsprong in rook opgaan toen Kwiek ’78 nog tot 2-2 kwam. Vandaag wist Strandvogels een 2-0 achterstand nog slechts om te buigen in een 2-2 gelijkspel. Het gevoel dat na afloop overheerste, was in beide gevallen hetzelfde; dat van diepe teleurstelling dat twee punten verknalt waren.

De spelers van Strandvogels staan klaar voor de aftrap.

De spelers van Strandvogels staan klaar voor de aftrap.

De basis daarvoor werd wat mij betreft al voor de wedstrijd gelegd, namelijk door het voortdurende klagen over het veld. Dat was inderdaad niet best, het was hard en hobbelig en dat is bepaald niet in het voordeel van een ploeg die het spel moet maken. Maar je zult met die omstandigheden om moeten gaan, ook op een slecht veld hoort het beste team de bovenliggende partij te zijn. En in grote delen van de wedstrijd was niet te zien dat Strandvogels meer dan het dubbele aantal punten had behaald dan Berkhout. Dat kwam ook omdat Strandvogels bijzonder slordig met diverse kansen omging en Berkhout zich juist zeer efficiënt toonde in de afronding. Iets waar ik in mijn voorbeschouwing juist aan twijfelde, het scorende vermogen van Berkhout, daar bleek deze middag in ieder geval niets van. Na een kwartiertje spelen was de eerste de beste kans, geholpen door een verkeerde inschatting van Niek Broersen, meteen raak. Berkhout kreeg daarna nog een keer een kansje nadat de bal bij een corner bleef liggen, maar verder zag Edwin Hoogland maar weinig tegenstanders van dichtbij. Het veldspel van Strandvogels was matig, maar daarmee wist de ploeg toch enkele uitstekende kansen te creëren. Helaas stond óf het vizier niet op scherp óf de eindpass was niet goed. Daarom kon de thuisploeg de voorsprong vasthouden en wist die vlak voor rust zelfs te verdubbelen. Na weer een corner kon de bal vrij ingekopt worden en dat gebeurde doeltreffend. Dus rusten in de wetenschap dat je zelf vijf tot zes kansen om zeep hebt geholpen, amper een kans hebt weggeven maar wel met 2-0 achter staat. Ik kan vertellen, het is wel eens gezelliger geweest in de kleedkamer tijdens de rust.

Dan hoop je dat er in de tweede helft een getergd Strandvogels aan de aftrap staat, maar dat viel tegen. Berkhout zat de eerste fase zelfs wat beter in de wedstrijd dan voor rust. Pas na een kwartier ging Strandvogels de duimschroeven wat aandraaien en dat had redelijk snel succes. Na een scrimmage voor doel was het uiteindelijk Siebren Waardenburg die de aansluitingstreffer in de touwen schoot. Eindelijk kwam het besef bij Strandvogels dat deze wedstrijd nog lang niet verloren was. Berkhout werd verder en verder terug gedrongen en probeerde waar mogelijk tijd te rekken. Dat bleek bij deze scheidsrechter vrij zinloos want hij trok ruimschoots tijd bij. Daardoor had Strandvogels na de gelijkmaker in de 77e minuut nog ruim voldoende tijd voor de winnende goal. Die gelijkmaker volgde uit een penalty nadat Jordy Weel in het strafschopgebied was aangetikt. Tegen de ongeschreven regel in nam het slachtoffer de strafschop zelf, maar hij deed dit dusdanig overtuigend dat niemand daar om maalde.

Net als in de eerste helft volgden er ook nu nog genoeg kansen. Maar de keeper van Berkhout zat inmiddels zo lekker in de wedstrijd dat hij alles pakte (of alles kon pakken, zo kun je het ook zien). Om 16.00 uur, na ruim bijgetrokken blessuretijd, kon Berkhout het punt uiteindelijk vieren en gingen de spelers van Strandvogels weer balend van het veld na een uitwedstrijd.

Volgende week komt hekkensluiter MOC naar Onderdijk. Op papier een makkelijke klus, maar was Berkhout verslaan dat ook niet???

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1