Strandvogels 1 drukt nu wel af tegen Sporting Andijk

Strandvogels 1 - Sporting Andijk 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 20 maart 2022
Uitslag: 3-0 (1-0)
Scoreverloop: Jordy Weel 1-0; Bram Koomen 2-0; Jordy Weel 3-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Tijmen de Kroon (Lars Groot), Tigo Harder, Niek Broersen en Merlijn Weel; Stijn Sierkstra, Gerald Broedersz en Bryan Broedersz (Bram Koomen); Tim Broersen (Dawid Zerek), Siebren Waardenburg en Jordy Weel

In Andijk was Strandvogels vorig jaar duidelijk de betere ploeg maar bleef het steken op 0-0. Dat kwam onder meer door uitstekend keeperswerk van de sluitpost van de thuisploeg. Ook in Onderdijk was Strandvogels weer duidelijk de betere ploeg. Verschil met de vorige wedstrijd was dat Strandvogels de keeper van de Andijkers nu wel wist te passeren.

Doelman Peter Ligthart was in Andijk niet te passeren. In Onderdijk lukte het Strandvogels wel hem driemaal te laten vissen.

Doelman Peter Ligthart was in Andijk niet te passeren. In Onderdijk lukte het Strandvogels wel hem driemaal te laten vissen.

Als na één minuut spelen kreeg Strandvogels een eerste kansje, maar de keeper kon gemakkelijk ingrijpen na een kopballetje van Tim Broersen. Drie minuten later scoorde Tim wel, maar werd de goal afgekeurd omdat hij buitenspel zou hebben gestaan.

Het spel speelde zich vooral af op de helft van de Andijkers die er zelf nauwelijks uit wisten te komen. Na een klein kwartiertjes spelen kreeg Strandvogels weer een kansje, maar het schotje van Jordy Weel kon de keeper niet verontrusten.

Zijn schot enkele minuten later was gevaarlijker, maar ging wel over. Ook stond Jordy buitenspel, waardoor een eventuele treffer weer afgekeurd zou zijn.

Jordy Weel haalt de trekker over maar schiet ook letterlijk over.

Jordy Weel haalt de trekker over maar schiet ook letterlijk over.

Een paar minuten later kreeg Strandvogels de beste kans tot dan toe. Bryan Broedersz kon in het strafschopgebied uithalen, maar zag zijn schot geblokt worden door een speler van de bezoekers.

Aan het spelbeeld veranderde weinig, maar veel echt grote kansen wist Strandvogels niet af te dwingen.

Een vreemd beeld voor Edwin Hoogland in de eerste helft, Andijkers in zijn directe nabijheid.

Een vreemd beeld voor Edwin Hoogland in de eerste helft, Andijkers in zijn directe nabijheid.

In de 27e minuut was het wel even alarmfase één in het Andijker strafschopgebied na een inzet van Tim Broersen. De keeper kreeg de bal niet weg en Jordy Weel bezorgde deze bij Stijn Sierkstra. De Andijker in Onderdijkse dienst zag de bal na zijn inzet voor het doel weggekopt worden. Een paar minuten later kreeg Strandvogels weer een goede mogelijkheid, maar de Andijker sluitpost leek zich weer te ontwikkelen tot de grote sta-in-de-weg voor Onderdijks succes. Pas nadat er ruim een halfuur gespeeld was, kreeg ook Sporting Andijk een kansje, maar Edwin Hoogland kon simpel ingrijpen. Een aantal minuten later was dat minder simpel, ver buiten zijn doelgebied was de Strandvogelskeeper toen net eerder bij de bal dan een doorgebroken speler van Sporting. Zo leek Sporting Andijk de rust te halen met een 0-0 in de zak, maar net als vorige week tegen Kwiek ’78 sloeg Strandvogels vlak voor het rustsignaal eindelijk toe. Siebren Waardenburg zorgde voor het voorbereidende werk en Jordy Weel ronde dit bekwaam af door de bal over de keeper heen te stiften.

Vlak voor rust is het dan eindelijk raak, Jordy Weel zet Strandvogels op een 1-0 voorsprong.

Vlak voor rust is het dan eindelijk raak, Jordy Weel zet Strandvogels op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Strandvogels, met Lars Groot in de ploeg voor Tijmen de Kroon, bijzonder traag op gang. Sporting Andijk hield gemakkelijk stand en kwam nu ook veel meer op de helft van Strandvogels. Pas na bijna een kwartier spelen wist Strandvogels eindelijk een kans te creëren, maar de bal ging na het schot van Bryan Broedersz over.

Bryan Broedersz heeft uitgehaald, maar de bal gaat naast en over.

Bryan Broedersz heeft uitgehaald, maar de bal gaat naast en over.

Helaas hielp deze mogelijkheid Strandvogels niet over het dode punt heen, het spel van Strandvogels bleef rommelig. Positief was dat de verdediging geen krimp gaf, daar ging het vorige week nog twee keer mis met onnodig puntverlies tot gevolg.

Een bal op de lat boven Edwin Hoogland. Echt gevaarlijk was het niet, want deze aanval werd afgefloten.

Een bal op de lat boven Edwin Hoogland. Echt gevaarlijk was het niet, want deze aanval werd afgefloten.

Zo’n tien minuten voor tijd leek Sporting Andijk leeg gespeeld en daardoor kreeg Strandvogels wat meer ruimte. In de 79e minuut was een inzet van Siebren Waardenburg nog redelijk gemakkelijk onschadelijk gemaakt, een minuut later werd dan eindelijk de voorsprong verdubbeld. Het was de ingevallen Bram Koomen die 2-0 maakte na prima voorbereid werk van Jordy Weel en Siebren Waardenburg.

 

Tigo Harder speelde weer een sterke wedstrijd en kwam waar mogelijk mee naar voren.

Tigo Harder speelde weer een sterke wedstrijd en kwam waar mogelijk mee naar voren.

Vrijwel direct vanaf de aftrap nam Strandvogels de bal over van de bezoekers. Niek Broersen zette daarop Siebren Waardenburg aan het werk die met zijn directe en scherpe voorzet Jordy Weel alleen voor de keeper zette. Die maakte geen fout en bepaalde met zijn tweede goal van de middag de eindstand op 3-0.

Het was geen wedstrijd die lang in het geheugen zal blijven hangen, maar de belangrijke drie punten waren binnen. Bovenaan de ranglijst liet HSV Sport zien dat het seizoen nog lang niet gespeeld is, want de koploper ging met maar liefst 4-0 onderuit in Spierdijk. Over drie weken ontmoet Strandvogels HSV Sport in Hoorn. Daarvoor wachten nog wedstrijden tegen de laag geklasseerde ploegen Berkhout (uit) en MOC (thuis). Wil je een rol van betekenis spelen, dan is het vaak juist zaak de wedstrijden tegen de zogenaamde kleintjes winnend af te sluiten.

P1050562

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1