En weer verliest Strandvogels in Koggenland, nu van Kwiek ’78

Kwiek '78 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 13 maart 2022
Uitslag: 2-2 (0-1)
Scoreverloop: Siebren Waardenburg 0-1; Jordy Weel 0-2; Bryan Broedersz 0-3 (oh nee, toch niet); 1-2; 2-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Wout Sierkstra (Tijmen de Kroon), Tigo Harder, Merlijn Weel en Lars Groot (Bram Koomen); Tim Broersen (Dawid Zerek), Stijn Sierkstra, Gerald Broedersz en Bryan Broedersz; Siebren Waardenburg en Jordy Weel

Donderdagavond nog werd een paar kilometer verderop in De Goorn gespeeld tegen RKEDO, zondag ging Strandvogels op bezoek in Avenhorn. En voor de tweede keer in drie dagen tijd verloor Strandvogels. Ehh, verloor, het werd toch 2-2 tegen Kwiek ’78? Inderdaad, er werd gelijk gespeeld, maar voor iedereen van Strandvogels voelde dit gelijkspel als een keiharde nederlaag. En dat was logisch, want zeker na de tweede goal vlak na rust was Strandvogels heer en meester. Een onterecht niet gegeven goal en twee desastreuze verdedigende momenten zorgden dat thuisploeg Kwiek ’78 na afloop kon juichen omdat het een puntje aan het duel met de Vogels had overgehouden.

Warming-up van Edwin Hoogland door Jorrit Kaarsemaker.

Warming-up van Edwin Hoogland door Jorrit Kaarsemaker.

In de eerste helft probeerde Kwiek de opbouw van Strandvogels van achteruit meteen te verstoren. Dat lukte soms maar Strandvogels wist hier ook vaak doorheen te spelen. Het betere veldspel was duidelijk van Strandvogels, wat niet wil zeggen dat Kwiek ’78 de onderliggende partij was. In de eerste twintig minuten waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. En Kwiek ’78 had na tien minuten zelfs de score kunnen en moeten openen. Toen kon een speler van de gastheren alleen op Edwin Hoogland af maar die bleef goed staan en kijken waardoor hij dit op 1-op-1-duel wist te winnen. Strandvogels drong wel wat meer aan maar wist niet echt hele grote kansen af te dwingen. Na een halfuur was er dan eindelijk een reële scoringskans voor Strandvogels toen Tim Broersen alleen voor de keeper verscheen. Maar net als eerder aan de andere kant was de keeper de winnaar van dit 1-op-1-duel. Tim moest zich even later al laten wisselen nadat hij bij een overtreding geblesseerd was geraakt. Zijn vervanger was Dawid Zerek wat zorgde voor meer snelheid in de voorhoede. Kwiek ’78 werd meer en meer achteruit gedrukt en vlak voor rust was het eindelijk raak voor Strandvogels. Jordy Weel leek zelf te kunnen scoren, maar werd teveel naar buiten gedrukt. Hij probeerde er met een hakje terug op een ploeggenoot nog het beste van te maken. Dat werkte, met enige geluk, want een speler van de thuisploeg wilde de bal weggewerken maar werd geblokt door Siebren Waardenburg. De keeper was kansloos op dit blok en daardoor kon Strandvogels met een kleine voorsprong de rust in.

Siebren Waardenburg heeft met zijn blok voor de 0-1 gezorgd.

Siebren Waardenburg heeft met zijn blok voor de 0-1 gezorgd.

De start na rust was fantastisch want al na vijf minuten werd de voorsprong verdubbeld. Het was nu volgens mij Siebren Waardenburg die voor de assist zorgde, het was in ieder geval Jordy Weel die de trekker hard overhaalde; 0-2.

Kort na rust maakte Jordy Weel 0-2.

Kort na rust maakte Jordy Weel 0-2.

Strandvogels deed hierna het enige juiste, doorgaan op zoek naar de derde goal. Kwiek ’78 kwam er vrijwel niet meer aan te pas en het was wachten op de genadeklap. Die volgende na een uur spelen toen Bryan Broedersz doorbrak. Van net buiten het strafschopgebied liet hij de keeper kansloos met een lob waarna de bal via de lat achter de doellijn stuitte en weer het veld in kwam. Tot verbazing van alles en iedereen gaf de scheidsrechter geen treffer en liet doorspelen. De man toonde zich de hele wedstrijd een ontzettend pietje precies door onder andere ingooien exact op de juiste plaats te laten nemen. Maar hier stond hij zelf veel te ver van de situatie af en zag daardoor blijkbaar niet wat ook de supporters van Kwiek ’78 zagen, namelijk dat de bal de lijn ruim had gepasseerd. Dit was een zware teleurstelling voor Strandvogels maar vanwege de spelverhoudingen had dit nog geen probleem hoeven te zijn/worden. Dat werd het echter wel toen Merlijn Weel tien minuten later in het strafschopgebied de scheidsrechter de kans gaf om te fluiten voor een penalty. Dat zag de leidsman dan weer wel en dus ging de bal op de stip, Edwin Hoogland was kansloos op de perfect ingeschoten penalty.

Na een overtreding van Merlijn Weel maakt Kwiek '78 vanaf de penaltystip 1-2.

Na een overtreding van Merlijn Weel maakt Kwiek ’78 vanaf de penaltystip 1-2.

En maar een paar minuten later werd het nog erger voor Strandvogels. Tigo Harder, die achterin heerste en volgens mij nog geen fout gemaakt had, ging nu wel in de fout. Hij had de bal terug kunnen en moeten spelen op Edwin Hoogland, maar dacht de aanvaller van Kwiek ’78 buitenlangs te kunnen omspelen. Die onderschepte de bal waarna het na een voorzet eenvoudig was om voor het doel de gelijkmaker binnen te tikken. Strandvogels probeerde hierna nog wel de drie punten te heroveren, maar op zulke momenten gaat dan ook de vermoeidheid van twee wedstrijden in drie dagen een rol spelen. Het lukte daarom niet meer om de derde goal af te dwingen en dus verloor Strandvogels twee kostbare punten in de titelstrijd.

De spelers van Strandvogels laten zich verslagen vallen op het kunstgras, er zijn twee kostbare punten geknoeid.

De spelers van Strandvogels laten zich verslagen vallen op het kunstgras, er zijn twee kostbare punten geknoeid.

Strandvogels staat ook na deze wedstrijd op een keurige derde plaats, maar wedstrijden die je had moeten en kunnen winnen, moet je wel winnen. Volgende week komt Sporting Andijk naar Onderdijk. Een ploeg uit de onderste regionen, maar een derby is geen gewone wedstrijd en dus is winst zeker niet zomaar een feit.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1