Strandvogels 1 wint topper tegen De Valken in slotminuten toch nog

Strandvogels 1 - De Valken 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 28 november 2021
Uitslag: 3-2 (1-0)
Scoreverloop: Bryan Broedersz 1-0; 1-1; 1-2; Siebren Waardenburg 2-2; Tim Broersen 3-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Tijmen de Kroon (Wout Sierkstra), Merlijn Weel, Niek Broersen en Rowin de Wit (Bram Koomen); Tim Broersen, Stijn Sierkstra, Bryan Broedersz en Gerald Broedersz; Jordy Weel en Siebren Waardenburg

Na de winst op laagvlieger Woudia stond voor Strandvogels de topper tegen De Valken op het programma. Had De Valken vorige week geen misstap gemaakt tegen HSV Sport 1889, dan was het in punten gelijk gekomen met koploper RKEDO. Maar De Valken maakte wel een misstap en dus speelde Strandvogels tegen de nummer 4. In wat misschien wel de laatste competitiewedstrijd van 2021 is, want het sportcomplex is met ingang van zondag 28 november van 17.00 tot 5.00 uur niet toegankelijk en dus kan er (vrijwel) niet meer getraind worden. De KNVB moet op moment van schrijven nog beslissen of en hoe de competitie wordt voortgezet, afwachten dus maar (weer).

Maar goed, een topper was het dus wel en dat bleek ook op het veld. De duels werden stevig aangegaan en het was duidelijk te zien waarom beide ploegen bovenin stonden. Er werd vooral ook weinig ruimte gegeven, waardoor kansen in eerste instantie uitbleven.

Topoverleg bij een blessurebehandeling elders op het veld.

Topoverleg bij een blessurebehandeling elders op het veld.

 

Edwin Hoogland had het in de eerste helft niet heel druk maar was er wanneer hij er moest zijn.

Edwin Hoogland had het in de eerste helft niet heel druk maar was er wanneer hij er moest zijn.

Na een kwartier was het eerste kansje voor Jordy Weel, maar echt gevaarlijk was dit nog niet. Strandvogels drong wel wat meer aan en in de 19e minuut was het dan toch raak. Het was aanvoerder Bryan Broedersz die de keeper met een laag diagonaal schot kansloos liet na mooi voorbereidend werk van Tim Broersen.

Aanvoerder Bryan Broedersz heeft de score geopend, hij zet Strandvogels op 1-0.

Aanvoerder Bryan Broedersz heeft de score geopend, hij zet Strandvogels op 1-0.

Zo’n vijf minuten later kreeg hij op bijna dezelfde plek weer een schietkans, maar nu volgende een krul waar weer een laag diagonaal schot beter was geweest.

De backs waarmee Strandvogels de wedstrijd begon, maar die beiden het einde van de wedstrijd niet haalden; Tijmen de Kroon (3) en Rowin de Wit.

De backs waarmee Strandvogels de wedstrijd begon, maar die beiden het einde van de wedstrijd niet haalden; Tijmen de Kroon (3) en Rowin de Wit.

Aan de andere kant kreeg De Valken eigenlijk maar één echt grote kans, maar het had wel de gelijkmaker kunnen en moeten zijn. Een speler voor doel werd prima aangespeeld, maar nam de bal verkeerd aan waardoor Rowin de Wit ten koste van een blessure nog redding kon brengen.

Rowin de Wit heeft ten koste van een blessure de gelijkmaker kunnen voorkomen.

Rowin de Wit heeft ten koste van een blessure de gelijkmaker kunnen voorkomen.

De voorsprong met rust was verdiend, maar voetballend was  De Valken niet veel minder dus ook de tweede helft werd dezelfde scherpte gevraagd.

 

Een ietwat sombere blik bij de grensrechter ondanks de 1-0 voorsprong.

Een ietwat sombere blik bij de grensrechter ondanks de 1-0 voorsprong.

Niek Broersen speelde een prima wedstrijd in het hart van de defensie.

Niek Broersen speelde een prima wedstrijd in het hart van de defensie.

Ook na rust kreeg Strandvogels de meeste kansen, de eerste na ongeveer tien minuten spelen. Jordy Weel mocht twee pogingen ondernemen, maar kreeg de bal niet in het doel.

Jordy Weel in kansrijke positie, maar de bal gaat er niet in.

Jordy Weel in kansrijke positie, maar de bal gaat er niet in.

In de tegenaanval lukte dat De Valken wel. Edwin Hoogland werd kansloos gelaten met een bekeken laag schot precies in de hoek. Strandvogels had het in deze fase even moeilijk, maar kwam er zonder verder kleerscheuren doorheen.

Edwin Hoogland gaat stijlvol naar de hoek en heeft geluk dat de bal op de paal gaat.

Edwin Hoogland gaat stijlvol naar de hoek en heeft geluk dat de bal op de paal gaat.

Daarna werd het initiatief weer wat overgenomen en kwamen de kansjes ook terug. Na een klein halfuur een kopkans voor Rowin de Wit, waarbij de bal naast ging. Jammer was dat hij niet gecoacht werd want achter hem stond een speler van Strandvogels er nog beter voor. Vijf minuten hierna kwam De Valken op voorsprong. Volgens mij een als voorzet bedoelde bal ging in één keer richting doel en Edwin Hoogland kon deze alleen nog tegen de lat tikken. De terugspringende bal was daarna een prooi voor een van de bezoekers en het was 1-2.

De Valken is op een 1-2 voorsprong gekomen.

De Valken is op een 1-2 voorsprong gekomen.

Dat was even een tik, maar Strandvogels herstelde heel snel. De gelijkmaker werd gemaakt door Siebren Waardenburg, maar kon voor 80% op naam van Tim Broersen worden geschreven. Hij zette zijn tegenstander voor schut en liep met bal aan de voet door tot op de achterlijn om deze vervolgens precies in de voeten van de vrijstaande Siebren te schuiven.

Siebren Waardenburg is na de gelijkmaker al weer op weg naar eigen helft. Achter het doel voorbereider Tim Broersen.

Siebren Waardenburg is na de gelijkmaker al weer op weg naar eigen helft. Achter het doel voorbereider Tim Broersen.

Zo’n tien minuten voor tijd leek De Valken een gevaarlijke uitbraak op te zetten, maar die werd door Bryan Broedersz geneutraliseerd. Hij deed dit met een stevige overtreding en werd hiervoor terecht bestraft met geel. Maar de dreiging was wel weg en hoewel niet netjes, nodig was het wel.

Hier staat heel wat jaartjes ervaring bij elkaar.

Hier staat heel wat jaartjes ervaring bij elkaar.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel wat gezien het spel wel, maar gezien de kansenverhouding niet helemaal terecht was. Maar vlak voor tijd wist Strandvogels de wedstrijd alsnog in z’n voordeel te beslissen na een echte ouderwetse scrimmage. Het was Tim Broersen die de bal het laatste zetje gaf en zijn ploeggenoten en de weinige aanwezige toeschouwers in extase bracht. Tim was deze middag zodoende betrokken bij iedere goal en bevestigde zijn goede vorm van de laatste weken.

Tim Broersen heeft de winnende goal gemaakt. Ook keeper Edwin Hoogland komt het feestje meevieren.

Tim Broersen heeft de winnende goal gemaakt. Ook keeper Edwin Hoogland komt het feestje meevieren.

Of volgende week ook de topper tegen RKEDO gespeeld kan worden, is dus nog afwachten. Feit is dat Strandvogels door de winst op De Valken in ieder geval druk houdt op de koploper.

 

Fotograaf Jan Laan werd gesignaleerd op de dijk. En maakte vanaf die plaats ook nog wat foto's.

Fotograaf Jan Laan werd gesignaleerd op de dijk. En maakte vanaf die plaats ook nog wat foto’s.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1