Jong talent Strandvogels klopt aan de deur

Dinsdagavond 23 november speelde de toekomst van Strandvogels tegen de toekomst van sv Enkhuizen. Op Sportpark Immerhorn speelde twee teams met spelers jonger dan 23 een vermakelijke en zeer nuttige oefenwedstrijd.

Het team van Strandvogels bestond uit spelers van het eerste, tweede en de JO17-1. Een gemixt gezelschap dus en dat was in de beginfase te merken. Het uurwerk van het scorebord was nog maar net aangezet of door een fout achterin was het al 1-0. Ook een paar minuten later zag het er verdedigend niet goed uit en weer profiteerde s.v. Enkhuizen. Het leek een hele vervelende avond te worden, maar ook bij de thuisploeg bleek het niet van een leien dakje te gaan. Ook hier werd een flinke fout begaan waarvan Givano Lubbe profiteerde en 2-1 maakte. Strandvogels kwam wat beter in de wedstrijd maar bleef nog een beetje zoeken, waardoor s.v. Enkhuizen in de 9e minuut de marge weer kon vergroten. Maar een minuut later kwam Strandvogels weer in het spoor van de tegenstander toen Sil Ruiter uit een corner 3-2 maakte. Voetballend kwam er bij Strandvogels steeds meer lijn in, letterlijk en figuurlijk onder leiding van aanvoerder Tim Broersen. De routinier van nog altijd maar 22 jaar jong nam de ploeg bij de hand en dat zorgde er voor dat Strandvogels eigenlijk de beter voetballende ploeg werd. Tot doelpunten leidde dit voor de rust echter niet meer.

Na rust bleven de doelpunten iets langer uit dan in de 1e helft, maar na een kwartier was het raak. Na een geweldige assist van Tim Broersen maakte de actieve Siebren Waardenburg gelijk. Helaas zorgde ook nu weer een fout er voor dat Strandvogels op achterstand kwam. Via een counter werd het in de 62e minuut 5-3 en leek de wedstrijd definitief gespeeld. Maar de spelers van Strandvogels bleven er voor gaan en hadden in deze fase ook soms botte pech. De klasse van Tim Broersen werd onderkend en dus werd hem het spelen zo lastig mogelijk gemaakt, soms reglementair, vaak ook niet. En het zat ook Siebren Waardenburg bepaald niet mee toen hij in de 80e minuut de paal raakte. S.v. Enkhuizen was vlak voor tijd wel heel efficiënt en bepaalde de eindstand op 6-3.

Strandvogels leed dus een nederlaag, maar als je door dat resultaat heen kijkt, is het beeld heel positief. Er dient zich aardig wat talent aan, waarvan sommigen nog wel heel jong zijn. Het lijkt een kwestie van tijd voordat er spelers uit deze Onder 23 gaan doorstromen naar Strandvogels 1. En daarvoor zijn dit soort wedstrijden, met net wat meer weerstand, zeer nuttig.