Feller DWB troeft Strandvogels af en wint met 0-3

Strandvogels 1 - DWB 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 7 november 2021
Uitslag: 0-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; 0-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit, Mitch Hofland, Merlijn Weel (Bryan Broedersz) en Jeroen Mol; Tim Broersen, Stijn Sierkstra, Gerald Broedersz; Siebren Waardenburg (Bram Koomen), Givano Lubbe (Tigo Harder) en Niek Broersen

Uitgerekend op de zondag dat koploper RKEDO dan eindelijk eens een steekje liet vallen, het speelde gelijk in de derby tegen Kwiek ’78, leed Strandvogels z’n eerste competitienederlaag. Waar de Vogels vorige week in Midwoud een volwassen zege boekte, deed DWB datzelfde nu in Onderdijk.

Helaas kon fotograaf Jan Laan niet aanwezig zijn. Daarom alleen een fotootje van de warming-up.

Helaas kon fotograaf Jan Laan niet aanwezig zijn. Daarom alleen een fotootje van de warming-up.

In tegenstelling tot vorige week was de overwinning nu niet voor de veel beter voetballende ploeg, grote delen van de wedstrijd ontliepen Strandvogels en DWB elkaar weinig. Maar de bezoekers waren wel feller en lieten vooral in de 2e helft veel meer zien dit duel persé te willen winnen. Naast voetballende capaciteiten is ook mentaliteit een belangrijke factor en op dat vlak sloeg de meter duidelijk uit in het voordeel van de ploeg uit De Weere. Dat Strandvogels weer tegen een rode kaart opliep, hielp uiteraard ook bepaald niet bij het behalen van een goed resultaat. De bezoekers kwamen als beste uit de startblokken terwijl vooraf nog benadrukt was dat het juist in dit soort wedstrijden van belang was gelijk bij de les te zijn. Maar al in de 7e minuut van de wedstrijd kon Edwin Hoogland de voor keepers heilige nul op z’n buik schrijven. DWB schakelde razendsnel om, de bal ging van de linker- naar de rechterflank, werd op maat voorgegeven en het was 0-1. Dit was natuurlijk een tik voor Strandvogels, maar niet lang na de tegentreffer kwam Strandvogels beter in de wedstrijd. De Vogels namen het initiatief over en kwamen ook tot meerdere kansen. Na een kwartier verscheen Siebren Waardenburg in kansrijke positie maar hij besloot de bal breed te leggen op Givano Lubbe die er echter net niet bij kon. Vier minuten later probeerde Siebren het wel zelf, maar ging de bal over. Strandvogels begon meer en meer aan te drukken en werd onder andere diverse keren gevaarlijk door perfect aangesneden corners van (de meest ervaren speler…) Gerald Broedersz. Na 25 minuten spelen leek Mitch Hofland hier ook uit te scoren, maar een speler van DWB kon de bal nog van de lijn halen. DWB kwam in deze fase nog sporadisch voor het doel van Strandvogels, maar Edwin Hoogland moest nog wel een keer handelend optreden bij een goed schot van afstand. Ondanks het overwicht op dat moment, lukte het Strandvogels niet om de stand nog voor de rust gelijk te trekken.

Een 0-1 achterstand is niet onoverkomelijk, zeker als je niet bepaald weg gespeeld bent. De wedstrijd lag nog open en dus was er bij Strandvogels terecht geen sprake van wanhoop. Gerald Broedersz was na een kwartier spelen in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker. Hij nam een vrije trap op de voor hem kenmerkende wijze, maar de keeper redde, met het nodige gevoel voor show overigens. Maar waar Strandvogels even rook aan de gelijkmaker was het DWB dat een paar minuten later 0-2 maakte. De bal kon, ik dacht na een corner, niet weggewerkt worden, kwam voor de voeten van een speler van de bezoekers en het was raak. Dit deed bepaald geen goed aan het spel van Strandvogels terwijl DWB nu vanuit een gesloten verdediging lekker kon loeren op de counter. Strandvogels kreeg nog wel kansjes, onder andere een kopbal van Mitch Hofland, maar het echte geloof leek wat weg gevloeid te zijn. En dat geloof werd helemaal de grond in geboord toen Strandvogels met tien man verder moest. De scheidsrechter maakte wellicht een fout door niet af te fluiten toen Niek Broersen aan zijn hoofd geraakt werd. Maar om dan een tegenstander zo onderuit te halen als Mitch Hofland deed, daar is maar één woord voor; dom. Net als vorige week ging was het weer een zeer ervaren speler die zijn ploeg hierdoor hevig dupeerde. Even later bepaalde DWB vanaf de strafschopstip de eindstand op 0-3 waarna het duel nog even ouderwets ontspoorde. Na een met geel bestrafte overtreding van Tim Broersen vond de speler van DWB het nodig voor eigen rechter te spelen. Ook hij kon hierdoor met rood van het veld (volgens mij zelfs dubbel rood omdat hij het ook nog nodig vond een reclamebord doormidden te schoppen). Een vervelend einde van een voor Strandvogels vervelende middag. Niet ingelopen op de koploper, maar juist zelf ingelopen door De Valken, DWB en HSV Sport 1889.

De competitie ligt nu weer een weekend stil waarna Strandvogels deze hervat met een uitwedstrijd tegen Woudia.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1