Strandvogels 1 trekt overwinning over de streep tegen Woudia

Uitslag: 1-0 (1-0)
Scoreverloop: Dawid Zerek 1-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Thijs Abbekerk, Wout Sierkstra, Merlijn Weel, en Mitch Hofland; Stijn Sierkstra, Tim Broersen, Jordy Weel en Gerald Broedersz; Arjan Koomen (Ard Heilig/Pim Duvalois en Dawid Zerek (Igor Lewczuk)

In een wedstrijd zonder publiek kun je niet aan klantenbinding doen. Maar of dat de reden was dat Strandvogels na rust zo ver terug viel weet ik niet. Desondanks wisten de Vogels de overwinning tegen Woudia over de streep te trekken en dus kunnen weer drie punten worden bijgeschreven.

De echte supporters weten natuurlijk altijd wel een plekje te vinden waar ze hun favorieten nog kunnen spotten!

Ook achter de dug-out, op eigen terrein op de Nes, stonden nog enkele die-hards.

In de eerste helft zag het er nog best goed uit. Strandvogels speelde rustig en geconcentreerd maar mocht zeker niet klagen dat het na drie minuten niet tegen een achterstand aankeek. Een speler van Woudia stond buitenspel, maakte duidelijk een beweging naar de bal en was daar ook vlakbij. Maar op het laatste moment realiseerde hij zich waarschijnlijk dat hij buitenspel stond en liet het aan een teamgenoot. Die schoot de bal op doel en Edwin Hoogland was het antwoord schuldig. De scheidsrechter beoordeelde het echter toch als buitenspel omdat de buitenspel staande speler ook zonder de bal van invloed was op de actie.

Na drie minuten spelen kwam Strandvogels hier goed weg.

Strandvogels kwam hiermee goed weg, maar na 12 minuten spelen kwam ook Woudia goed weg. Mitch Hofland werd bewust onderuit gehaald waarbij de speler van Woudia geen enkele intentie had om de bal te spelen. De scheidsrechter hield het bij een gele kaart, wat denk ik ook terecht was, maar er zat wel een rood randje aan.

Na een kwartier spelen drukte Strandvogels het kleine overwicht uit in de score. Via een mooie aanval werd Dawid Zerek gevonden en die passeerde de keeper met een laag schot in de hoek.

De man of the match vanwege het maken van de enige goal van de wedstrijd.

Strandvogels was ook na deze goal de betere ploeg maar kreeg voor het doel van Woudia zelden echt voet aan de grond.

Dat gold voor Woudia aan de andere kant ook, alleen na een slippertje van Merlijn Weel ging het bijna mis. Dawid Zerek kreeg voor de rust nog een hele grote kans om zijn en Strandvogels’ score te verdubbelen, maar schoot de bal naast.

Dit is volgens mij een foto van de kans die Dawid Zerek niet succesvol afrondde.

Na rust mocht Strandvogels met de wind in de rug spelen, maar dat bleek bepaald geen voordeel. Het was nu namelijk Woudia dat de iets betere ploeg was, het spel van Strandvogels was ronduit rommelig.

Aanvoerder Merlijn Weel is naar voren getrokken, maar de bal heeft voor zijn voorzet de achterlijn al gepasseerd.

Ondanks dat rommelige spel was Strandvogels wel de ploeg met de beste kansen. De beste was voor Jordy Weel die alleen voor de keeper de score niet wist uit te breiden.

Jordy Weel controleert de bal maar deed dat in buitenspelpositie.

En zolang het maar 1-0 staat heeft de tegenstander natuurlijk nog zicht op een resultaat. Een resultaat waar Woudia gezien de tweede helft ook wel recht op had. Het ontbrak de bezoekers echter aan het nodige vernuft in de aanval waardoor Strandvogels maar zelden echt in de problemen kwam.

Dawid Zerek kreeg, kort voordat hij gewisseld werd, nog een aardige mogelijkheid.

Helaas voor hem en voor Strandvogels ging de bal in het zijnet.

Echte kansen kreeg Woudia niet veel, mogelijkheden waren er natuurlijk wel. En met opportunistisch spel kun je soms ook nog een goal forceren. Zoals in de blessuretijd toen ook de keeper mee naar voren ging bij een corner. Een te begrijpen actie, want de goalie was de langste speler op het veld. Hij kwam ook aan de bal, maar Edwin Hoogland kon de bal vrij simpel oppakken. Kort na dit moment waren de 90 minuten en extra speeltijd voorbij en kon Strandvogels weer drie punten bijschrijven.

En de man of the match qua spel, Thijs Abbekerk.

Het spel is nog niet om over naar huis te schrijven, maar als je ook slechte wedstrijden wint is dat natuurlijk wel positief. Andere positief punt was het spel van Thijs Abbekerk, de 17-jarige speelde een uitstekende wedstrijd als rechtsback. Volgende week wacht een relatief onbekende tegenstander, dan wordt namelijk in Middenmeer gespeeld tegen Flevo.