Voorbeschouwing Strandvogels 1 – St. George 1

Zondag staat al weer de derde competitieronde op het programma, Strandvogels ontvangt daarin St. George. De ploeg uit Spierdijk speelde pas één keer want het duel van vorige week tegen De Valken werd afgelast. Strandvogels is na twee overwinningen koploper, St. George was dat na de eerste speelronde. In Berkhout werd namelijk met 0-6 gewonnen waardoor de Spierdijkers de ploeg waren met het beste doelsaldo. Dat beste doelsaldo delen ze nu overigens met Strandvogels, maar de Vogels speelden dus al twee keer.

Vorig seizoen was St. George weer afgedaald naar de 4e klasse nadat het twee seizoenen actief was in de 3e klasse. Waar de Spierdijkers bovenin verwacht werden, draaiden ze een vrij kleurloos seizoen. Met 8 overwinningen, 6 gelijke spelen en 10 nederlagen eindigde de ploeg op de 9e plaats. Ruim boven de gevaarlijke plaatsen op de ranglijst, ruim onder de plaatsen waar om de prijzen gespeeld werd. Trainer Ricardo Appelman vertrok al weer na één seizoen en is opgevolgd door Gosse Bosma, een zeer ervaren trainer.

Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd tegen St. George voor Strandvogels in een 1-1 gelijkspel. De laatste competitiewinst op de Spierdijkers in Onderdijk dateert al weer van het seizoen 2008-2009, het werd toen 3-1. Strandvogels kwam in de tweede helft op achterstand maar wist deze door goals van Bryan Broedersz, Merlijn Weel en weer Bryan Broedersz om te buigen in een 3-1 overwinning. Met een zelfde resultaat zal Strandvogels nu waarschijnlijk ook wel genoegen nemen, maar zo gemakkelijk gaat dat niet, zeker niet tegen St. George.

De hier nog piepjonge Merlijn Weel zet Strandvogels in het seizoen 2008-2009 op een 2-1 voorsprong tegen St. George.

De hier nog piepjonge Merlijn Weel zet Strandvogels in het seizoen 2008-2009 op een 2-1 voorsprong tegen St. George.

Geplaatst in Geen categorie