SV De Bijlmernegers wint Strandvogels Stratenvoetbaltoernooi 2019

Wat hebben we weer een prachtig toernooi gehad!!

Een temperatuur die de gehele dag rond de 30 graden was, enthousiaste deelnemers, veel vrijwilligers en ijskoude drankjes.. wat wil je nog meer?? Dit jaar stond het Stratenvoetbaltoernooi gepland op zondag 23 juni 2019. Met 12 deelnemende teams iets minder teams dan de afgelopen jaren. Het voordeel hiervan was daar tegenover wel dat we alles op een veld konden houden.

Ook hadden we dit jaar ‘maar’ 2 poules en de laatste verandering in vergelijking met de voorgaande edities was dat elk team verplicht 2 dames in het team moest hebben waarvan minimaal één dame constant in het veld staat. Een doelpunt van een dame was dan ook een dubbelteller.

De scheidsrechters Jaap Slaman en Ruud Mol gaven om 10:30 het eerste startsein voor de wedstrijden. De eerste kraker was in Poule A die tussen Luwe Barst en Hakkie Omhaal. Na een overtuigende start van het team van Stijn Sierkstra o.a. door een wereldgoal van Wout Sierkstra kwam Luwe Barst in het 2e deel van de wedstrijd terug door een doelpunt van Eva Woudenberg.

In poule B wist FC Lakeman verrassend te winnen van Fried Jugend door enkele katachtige reddingen van good old Sjaak Lakeman en een knappe goal van het fenomeen uit de jeugd Abdalla Lakeman. Na enkele wedstrijden was in de B-poule duidelijk dat SV De Bijlmernegers van Brian Broedersz te sterk was voor iedereen. In de A-poule was er meer spanning aanwezig. Team Multilul, Hakkie Omhaal, en FC Luwe Barst waren alle 3 nog in de race voor de felbegeerde eerste plaats.

Uiteindelijk was er een beslissingswedstrijd voor nodig tussen het team van Mitch en Stijn die na penalty’s beslist werd. Hierin was een heldenrol aanwezig voor Jorrit Kaarsemaker. Eerst schoot hij zelf genadeloos de bal binnen en vervolgens keerde hij de beslissende penalty. In de finale was het team van Brian veel te sterk voor de mannen en zo gingen de Bijlmernegers voor de 4e? keer met de beker er vandoor. Hierna volgde nog een erg gezellige nazit met heerlijk vlees geserveerd door Peter Groot, waarvoor dank!! Alle vrijwilligers weer grote dank voor deze topdag en tot volgend jaar allemaal!!

Hieronder een aantal foto’s van deze prachtige editie van het Strandvogels Stratenvoetbaltoernooi.

Geplaatst in Evenementen