Mutaties in selectie van Strandvogels

Zaterdag 15 juni is een belangrijke datum in het amateurvoetbal. Tot en met die datum kan overschrijving naar een andere vereniging worden aangevraagd. Voorheen was dat nog niet zo’n item, vrijwel iedereen speelde zijn hele actieve carrière voor één en dezelfde club, meestal die uit het dorp/de stad waar je woonde. Dat is tegenwoordig heel anders, het zijn ware volksverhuizingen van spelers die van de ene naar de andere club trekken. Ook bij Strandvogels ontkomen we er niet aan dat er spelersmutaties zijn, om wat voor reden dan ook.

Hieronder een overzicht van spelers die de selectie verlaten en van de nieuwkomers die trainer Menno de Vries op de eerste training mag verwelkom:

 

Nieuwkomers in de selectie van Strandvogels:

  • Siebren Waardenburg; is eigenlijk geen nieuwkomer, maar een terugkeerder. Speelde namelijk eerder in de jeugd bij Strandvogels en speelde ook al enkele wedstrijden in Strandvogels 1. Was de afgelopen twee seizoenen actief bij zijn “andere oude club” Sporting Andijk in het zaterdagteam. Was daar een veel scorende speler met afgelopen seizoen 9 goals en het seizoen daarvoor 12 goals.
  • Hessel Waardenburg; net als broer Siebren afkomstig van Sporting Andijk, maar wel een echte nieuwkomer bij Strandvogels. 25 jaar oud en net als Siebren een regelmatig scorende speler. Kwam de afgelopen vijf seizoenen tot 5, 11, 12, 11 en afgelopen seizoen tot 4 goals.
  • Igor Lewczuk21-jarige Poolse speler afkomstig van en woonachtig in Opperdoes waar hij trainde onder oud Vogels-trainer René Bierdrager. Speler die zowel links als rechts in de verdediging uit de voeten kan, oftewel multifunctioneel.

 

Spelers die vertrekken bij Strandvogels;

  • Gerald Broedersz; el capitano hangt zijn voetbalschoenen op 33-jarige leeftijd aan de wilgen. Echte Onderdijker en al jaren aanvoerder van de Vogels. Mocht in zijn laatste seizoen helaas niet het genoegen smaken om net als in het seizoen 2011-2012 te promoveren naar de 3e klasse (toen ook al als aanvoerder!). Speelde in het seizoen 2008-2009 een jaartje op vreemde bodem voor AVV Andijk maar keerde daarna terug bij Strandvogels. Was in de afgelopen tien seizoenen een vaste waarde op het middenveld en vooral befaamd om zijn doelpunten van grote afstand. Strandvogels zal in hem een stabiele factor op het middenveld gaan missen.
  • Bryan Broedersz; “broertje van” die zijn geluk gaat beproeven bij SEW in Nibbixwoud. Net als zijn broer al jaren een vaste waarde bij Strandvogels, meestal als middenvelder maar werd af en toe ook ingezet als aanvaller. Kroonde zich in zijn (voorlopig) laatste jaar bij de Vogels tot topscoorder met 17 competitietreffers. We wensen hem veel succes bij SEW maar hopen natuurlijk toch stiekem dat hij terugkeert op het oude vertrouwde nest.
  • Martijn Weel; beter bekend als Tinus of Tini. De Japser Cilissen van Strandvogels of voor de oudere lezers de Fred Grim van Strandvogels. Oftewel een doelman waar je altijd op kon rekenen maar die zelden speelde. Kweekte in al die jaren bij Strandvogels daardoor wat zitvlees maar was altijd bereid om in te vallen of de eerste keeper in te schieten en/of te steunen.
  • Tom Glim; keert na één jaar Strandvogels helaas al weer terug naar FC Medemblik. Was niet altijd basisspeler maar speelde toch vrijwel alle wedstrijden mee. Had achteraf gezien bijna een prominente plek in de geschiedenisboeken van Strandvogels gekregen als de Vogels mede door zijn twee goals hadden weten te winnen van Ilpendam. Dan was Strandvogels namelijk gepromoveerd naar de 3e klasse. Zo ver kwam het helaas niet.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1