Voorbeschouwing Strandvogels 1 – St. George 1

Zo win je wedstrijd na wedstrijd en zo pak je in twee wedstrijden maar één punt. Het overkwam Strandvogels de laatste weken, een voorjaarsdip, net zoals met het weer. Gelukkig overkwam concurrent Dynamo vrijwel hetzelfde, zij haalden slechts twee punten uit de laatste drie wedstrijden. De laatste twee wedstrijden van Dynamo eindigden in 0-0, daarvoor werd met 4-3 verloren van St. George. En juist die ploeg komt komende zondag naar Onderdijk.

Waar Strandvogels misschien wat zelfvertrouwen uit kan halen, is het feit dat St. George nog geen uitwedstrijd won. Een puntje bij Kwiek ’78 en HSV Sport 1889 bleek tot nu toe het maximaal haalbare buiten Spierdijk. Op eigen veld boekte St. George al wel 5 overwinningen en speelde het eenmaal gelijk, inderdaad…. tegen Strandvogels. Al met al is St. George, dat vorig seizoen nog in de 3e klasse speelde, aan een matig seizoen bezig. Met 18 punten zijn de Spierdijkers bij lange na nog niet veilig. Misschien was de opmars van de 5e naar de 3e klasse in slechts twee seizoenen ook wel wat veel van het goede, al maakt dat het niet minder knap natuurlijk.

Aan thuiswedstrijden tegen St. George bewaart Strandvogels wel vrij goede herinneringen, al ging de laatste officiële wedstrijd in Onderdijk verloren. In het seizoen 2015-2016 won St. George, dat toen dus ook kampioen werd, met 3-5. De drie competitiewedstrijden daarvoor waren allemaal een prooi voor thuisploeg Strandvogels.

Hoewel dus ook Dynamo de laatste weken behoorlijk wat punten morst, is het voor Strandvogels wel zaak zelf nu weer drie punten te gaan halen. Want de spelers van de andere concurrent KSV zaten vorige week waarschijnlijk lekker bij de kachel te genieten van de misstappen van Strandvogels en Dynamo. KSV moet de inhaalwedstrijden weliswaar eerst nog maar zien te winnen, de ploeg uit Heerhugowaard heeft inmiddels heel wat verliespunten minder. Er geldt voor Strandvogels zondag dus maar één opdracht; drie punten pakken tegen St. George.

Aanvoerder Floris Mol viert één van zijn twee goals, Jan Duyn komt mee vieren. Strandvogels won in het seizoen 2007-2008 met 5-1.

Aanvoerder Floris Mol viert één van zijn twee goals, Jan Duyn komt mee vieren. Strandvogels won in het seizoen 2007-2008 met 5-1.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1