Strandvogels wint eindelijk een uitduel van HSV Sport 1889

Strandvogels won met 2-1 en een week geleden werd met exact dezelfde cijfers een overwinning geboekt. Het gevoel na afloop was echter compleet anders. Vorige week was iedereen vooral opgelucht dat de slechte wedstrijd tegen Kwiek ’78 in de dying seconds alsnog 3 punten opleverde. Ook de zege tegen HSV Sport kwam met de nodige moeite tot stand, maar nu werden de punten binnen gehaald door een combinatie van goed spel (1e helft) en doorzettingsvermogen (2e helft). En wat het extra mooi maakte, Strandvogels was er (volgens mijn informatie) deze eeuw nog niet in geslaagd in Hoorn van HSV Sport te winnen.

Van enige vorm van gemakzucht was vanaf het beginsignaal deze week, in tegenstelling tot vorige week, geen sprake. De spelers van Strandvogels zaten kort op de man en HSV Sport werd in de opbouw geen rust gegund.

Tom Glim diep op de helft van HSV Sport. Hij speelde vooral een prima eerste helft.

Het eerste wapenfeit was in de 10e minuut een goed gedrukt schot van Mitch Hofland dat door de keeper prima gepakt werd. Aan de andere kant werd ook de thuisploeg even later bijna gevaarlijk, maar het liep goed af voor Strandvogels.

Tigo Harder mist de bal half, maar deze zal gelukkig voorlangs gaan.

De volgende kans was voor Jordy Weel, maar ook dit leverde nog geen doelpunt op. Die volgde halverwege de eerste helft wel na een corner. Gerald Broedersz bracht de bal uitstekend voor doel, Mitch Hofland kopte door en Tim Broersen was attent om de bal binnen te tikken.

Tot dat moment was Strandvogels zeer scherp, na de goal was die scherpte even weg. En waar Strandvogels daar vorige week nog mee weg kwam, tegen een prima ploeg als HSV Sport loop je dat op. Daardoor kon Strandvogels maar een minuutje van de voorsprong genieten, want toen lag de gelijkmaker al in de touwen. Na deze tegenvaller was de scherpte wel meteen weer terug en Strandvogels ging op zoek naar een hernieuwde voorsprong. Die kwam er na ruim een halfuur spelen. Het was Jordy Weel die doorbrak en de keeper passeerde met een uitstekend schot.

De maker van wat naar later bleek de winnende treffer wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten.

De voorsprong was dus hersteld en vlak voor rust werd die bijna uitgebreid. Weer was Jordy Weel doorgebroken maar nu wist de keeper zijn inzet nog net naast te tikken.

Ondanks de voorsprong schroomde verdediger Jeroen Mol niet om waar het kon mee naar voren te gaan.

Strandvogels was na rust voorbereid op een stormachtig begin van de gastheren, maar dat offensief bleef wat uit.

Menno de Vries overziet als een veldheer het slagveld.

Het was Strandvogels dat de eerste kans kreeg, al was dat ook wat te wijten aan het steeds zwaarder wordende veld. Een speler van HSV Sport schoof de bal in de voeten van Jordy Weel, die uitgleed, weer opstond, langs een speler van de thuisploeg ging die ook uitgleed, maar de keeper kon de bal na het schot tot corner verwerken.

Dawid Zerek baalt als hij ziet dat de keeper van HSV Sport de bal na het schot van Jordy Weel nog net naast kan tikken.

Kort hierna kreeg ook Dawid Zerek een goede kans. Het schot was prima in de hoek, maar weer lag de keeper in de weg.

Nu baalt Jordy Weel (en met hem Menno de Vries en vooral John Heerens) als de inzet van Dawid Zerek net voorlangs gaat.

In de loop van de tweede helft werd Strandvogels wat verder terug gedrukt omdat HSV Sport opportunistischer ging spelen. Dit leverde de thuisploeg enkele corners op, maar daaruit ontstonden eigenlijk nooit echt mogelijkheden.

Ondanks dat HSV Sport druk zette, hoefde Edwin Hoogland niet vaak in actie te komen.

Maar omdat Strandvogels uit counters geen rendement haalde, bleef het ongekend spannend. Maar waar het kwartje vorige week al goed viel voor de Vogels, ook deze keer was dat het geval.

Na het uitvallen van Tom Glim zakte Dawid Zerek een linie.

Tijmen de Kroon nam de positie voorin over van Dawid Zerek.

Op basis van inzet had HSV Sport misschien een puntje verdiend, echt grote kansen wist de ploeg in de tweede helft niet af te dwingen.

Edwin Hoogland laat de bal bewust lopen, ook deze inzet van de gastheren levert niet de gelijkmaker op.

Na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter gingen de armen van de spelers van Strandvogels dan ook omhoog, een zwaarbevochten overwinning in een lastige uitwedstrijd was een feit.

Tigo Harder speelde, als vervanger van de geblesseerd toekijkende Daan Woudenberg, een uitstekende wedstrijd.

Ook de concurrenten Dynamo en KSV wonnen hun wedstrijden waardoor de titelstrijd tussen deze ploegen en Strandvogels lijkt te gaan. De achterstand van de beide Hoornse ploegen lijkt te groot om ook hen nog als kanshebbers te zien. Maar er moeten nog heel wat wedstrijden worden gespeeld, dus er is nog veel mogelijk. Strandvogels vervolgt de competitie volgende week met een thuiswedstrijd tegen Woudia.

Het was voor de (weinige) supporters van HSV Sport een treurige middag.