Golden goals bezorgen Strandvogels eerste thuiszege van het seizoen

Strandvogels 1 - RKEDO 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 5 november 2017
Uitslag: 2-0 (0-0)
Scoreverloop: Jordy Weel 1-0; Tijmen de Kroon 2-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Mitch Hofland, Jeroen Mol, Merlijn Weel en Dawid Zerek (Tigo Harder); Gerald Broedersz, Bryan Broedersz, Erwin Neuvel en Tim Broersen (Tijmen de Kroon); Rens Grooteman en Jordy Weel

Tegen RKEDO is het Strandvogels, na drie mislukte pogingen, eindelijk gelukt drie punten te pakken in een thuiswedstrijd. Het bleef heel lang 0-0 waardoor ik het gevoel kreeg dat een zogenaamde golden goal de winnaar zou bepalen. Strandvogels maakte zelfs nog twee golden goals en was daarmee de late maar toch ook wel terechte winnaar van dit duel.

De goals vielen pas in de laatste tien minuten, maar het had na drie minuten al raak kunnen zijn. Tim Broersen had zelf kunnen vuren, maar legde af op Gerald Broedersz. Diens mooie gekrulde schot trof helaas slechts de lat.

Bijna vanaf deze plek scoorde Gerald Broedersz de gelijkmaker in het bekerduel tegen Hollandia. Deze keer ging de bal na de vrije trap in de muur.

Bijna vanaf deze plek scoorde Gerald Broedersz de gelijkmaker in het bekerduel tegen Hollandia. Deze keer ging de bal na de vrije trap in de muur.

En na een kwartier spelen zat het aluminium Strandvogels weer dwars. Jordy Weel onderschepte de bal na verkeerd uitverdedigen door de keeper. De bal ging vervolgens langs de falende sluitpost, maar kwam tot zijn opluchting op de paal. En aangezien Strandvogels deze competitie een verleden heeft met het missen van kansen en/of pechgevallen, ga je dan al snel denken; “het zal toch niet weer hè?”. Maar ik moet zeggen, het was niet aan de spelers van Strandvogels te merken dat het aan ze ging knagen. Zeker niet alles ging goed, maar er zat veel meer voetbal in dan de laatste weken. En daarnaast, of misschien wel daardoor, werd er ook in verdedigend opzicht goed gespeeld.

Dit lijkt een vrije kopkans voor Jordy Weel, maar de bal was net wat te hoog om goed in te kunnen koppen.

Dit lijkt een vrije kopkans voor Jordy Weel, maar de bal was net wat te hoog om goed in te kunnen koppen.

Tegenstander RKEDO kreeg nauwelijks een kans, Edwin Hoogland hoefde slechts een paar keer in actie te komen bij schoten van afstand.

Klein momentje van druk voor het doel van Edwin Hoogland.

Klein momentje van druk voor het doel van Edwin Hoogland.

Het is dan wel lekker als je beloond wordt met een goal, maar dat zat er niet in voor de rust. Al was ook Rens Grooteman nog een keer heel dichtbij toen hij net iets eerder bij de bal was dan de keeper. Hij besloot direct te schieten en de bal belandde op het dak van het doel. Had hij de keuze gemaakt de keeper te omspelen, dan was het misschien wel een goal of penalty en rood voor de keeper geworden. Maar ja, dat is langs de kant makkelijk oordelen natuurlijk, in het veld moet je in een split second beslissen.

Na rust was Strandvogels meteen weer bij de les, nog wel eens een probleem voor de ploeg. Het spel was iets minder dan in de eerste 45 minuten, maar de kansen kwamen toch weer. Maar wat er nog uit moet, het verschuiven van de verantwoordelijkheid. Te vaak wordt de bal nog weer afgeschoven naar een ploeggenoot, terwijl ook zelf geschoten kan worden. Ik pleit niet voor egoïsme, maar nu strandden sommige aanvallen hierdoor in schoonheid. Maar zoals al eerder gememoreerd, Strandvogels zorgde er vanmiddag in ieder geval voor dat de rijen achterin gesloten bleven. Ook in de tweede helft waren de kansen van RKEDO op de vingers van één vinger (geen typefout) te tellen.

Dit leek gevaarlijker dan het was, ook Edwin Hoogland zag dat de bal naast ging.

Dit leek gevaarlijker dan het was, ook Edwin Hoogland zag dat de bal naast ging.

Nadat Tigo Harder de geblesseerde Dawid Zerek had vervangen en ook Tijmen de Kroon in het veld kwam voor Tim Broersen, werd Strandvogels weer gevaarlijker. Waar in de eerste helft vrijwel al het gevaar vanaf links kwam, was er nu ook gevaar vanaf de rechterflank. En het was geen toeval dat de wedstrijd vanaf die flank werd open gebroken. Met een mooie steekpass zette Tijmen de Kroon Jordy Weel alleen voor de keeper en de spits faalde niet.

De tweede goal die vlak voor tijd volgde, was een mooi samenspel tussen de linker- en rechterflank. Met een prachtige pass vond Rens Grooteman Tijmen de Kroon en die controleerde de bal fantastisch. Daarna bleef hij oog in oog met de keeper koel en besliste de wedstrijd definitief in Onderdijks voordeel.

Met deze overwinning verschaft Strandvogels zich weer een beetje lucht en is aansluiting gevonden met de middenmoot. Na een weekje rust wacht op 19 november een wedstrijd in Hoorn tegen de ongeslagen koploper Always Forward. Lijkt mij een prima moment om eens een goede prestatie tegen een Hoornse ploeg af te leveren!

Juichende Strandvogelsspelers, daar waren we wel weer ff aan toe in Onderdijk!

Juichende Strandvogelsspelers, daar waren we wel weer ff aan toe in Onderdijk!

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1