Voorbeschouwing Always Forward 1 – Strandvogels1

Voor de winterstop verloor Strandvogels slechts één keer, met 6-2 bij HSV Sport 1889. Na de winterstop hapert de motor vaker en werd al drie keer verloren. Desondanks staat Strandvogels keurig op een derde plek omdat ook de andere ploegen in de top van de ranglijst regelmatig punten morsen.

De tegenstander van komende zondag, Always Forward, deed dat ook lange tijd. Maar zo langzamerhand kruipt de vooraf als titelkandidaat getipte Hoornse ploeg toch naar boven. Daarbij is ook de doelpuntenmachine de laatste weken goed op stoom. Zwaagdijk werd met 0-6 verslagen en afgelopen zondag werd Kwiek ’78 op eigen veld met 1-5 kansloos gelaten. Forward staat nog altijd “slechts” 5e, maar heeft de aansluiting weer een beetje gevonden. Een overwinning op Strandvogels, zo stelt men op de eigen website terecht, maakt de kans op het bereiken van de nacompetitie weer wat reëler.

De voorsprong van Strandvogels op Always Forward (en Woudia) is op dit moment 7 punten. Maar supporters van Feyenoord weten inmiddels hoe snel een ruim ogende voorsprong kan verdwijnen. De Valken staat overigens nu al dichterbij met 5 punten achterstand en nog een wedstrijd in te halen. Grasshoppers en HSV Sport 1889 zijn dit seizoen een klasse apart, daarachter is het ongemeen spannend. Voor Strandvogels is het dus belangrijk weer eens te winnen op sportcomplex Wilhelminapark. Dat lukte voor het laatst in het seizoen 2010-2011 toen de Vogels met 1-2 wonnen. De gebroeders Jordy en Sebastiaan Weel zorgden toen voor de doelpuntenproductie.

Jordy Weel heeft in het seizoen 2010-2011 de score geopend.

Jordy Weel heeft in het seizoen 2010-2011 de score geopend.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1