Tiental Strandvogels pakt toch nog belangrijk punt in De Goorn

RKEDO 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 5 maart 2017
Uitslag: 2-2 (1-1)
Scoreverloop: Sebastiaan Weel 0-1 (penalty); 1-1; 2-1 (penalty); Tim Broersen 2-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Jan Duijn (Rowin de Wit), Merlijn Weel, Jeroen Mol en Mitch Hofland; Rens Grooteman (Siebren Waardenburg), Bryan Broedersz, Erwin Neuvel en Tim Broersen; Sebastiaan Weel (Dawid Zerek) en Jordy Weel

Voorafgaand aan de wedstrijd zal Strandvogels niet tevreden zijn geweest met een punt tegen RKEDO (ik niet tenminste). Vandaag speelden namelijk de concurrenten De Valken en HSV Sport 1889 tegen elkaar. En dus zou één van die ploegen, of allebei, punten gaan verliezen. Maar toen Strandvogels halverwege de tweede helft met 10 man verder moest en bovendien op achterstand kwam door een benutte penalty, leken de Vogels juist verder achterop te raken. Door de gelijkmaker vlak voor tijd werd de schade echter beperkt gehouden. Sterker nog, omdat achtervolger Woudia verrassend onderuit ging in Andijk, werd het zelfs nog wel een aardige zondag voor Strandvogels.

Op het kunstgras van RKEDO begon Strandvogels goed aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut bereikte Erwin Neuvel met een steekpass Rens Grooteman. Die zette hard en laag voor, maar de bal werd vervolgens net voor de voeten van Jordy Weel opgeruimd. In de 10e minuut kreeg Rens Grooteman zelf een goede schietkans. Helaas wist hij niet dat hij meer tijd had en schoot daarom direct uit de draai. Gevolg was dat dit schot voorlangs ging, hier zat meer in.

Rens Grooteman neemt uit de draai het doel van RKEDO onder vuur, maar de bal zal naast gaan.

Ook de vrije trap van Mitch Hofland, na een overtreding op Erwin Neuvel, leverde geen treffer op.

Vlak hierna kreeg de thuisploeg voor het eerst een mogelijkheid, maar de poging leverde ook hier geen treffer op. Halverwege de eerste helft ging de keeper van RKEDO in de fout. De bal kwam hoog in het strafschopgebied en Mitch Hofland zag hier nog wel brood in. Hij ging het duel met de keeper aan die Mitch vervolgens omver liep.

Mitch Hofland ligt gestrekt en de keeper weet het; de bal gaat op de stip.

Het zag er weliswaar wat knullig uit, maar een overtreding was het en dus ging de bal op de stip. Sebastiaan Weel had geleerd van zijn misser van vorige week tegen ALC en schoot de bal nu, zoals we ook eigenlijk van hem gewend zijn, keurig binnen.

Zo kennen we Sebastiaan weer, de bal in de ene hoek, de keeper in de andere.

Vijf minuten later maakte hij bijna zijn tweede treffer na een uitstekend schot, maar een speler van RKEDO wist de bal uit het doel te koppen.

Kort na zijn openingstreffer was Sebastiaan Weel dicht bij zijn tweede, maar de bal werd uit de doelmond gekopt.

Een minuutje later had Strandvogels geluk dat de bal niet weer op de stip ging. Vanaf de andere kant van het veld dacht ik tenminste te zien dat Jeroen Mol de bal met de arm raakte. Dat zagen ook de spelers van RKEDO, maar de man die er over gaat, zag het gelukkig niet (of hij zag het als enige wel goed, dat kan ook). Toch volgde de gelijkmaker al snel, in de 34e minuut. De bal was na een voorzet lang onderweg en werd bij de tweede paal knap ingekopt. Edwin Hoogland zat er nog aan, maar kon de tegentreffer niet voorkomen. Strandvogels had voor rust nog een kansje om weer op voorsprong te komen. Een voorzet van Merlijn Weel werd slecht weggewerkt, maar het aansluitende schot van Bryan Broedersz was te matig om de keeper te verontrusten.

Ook na rust begon Strandvogels uitstekend, in de 47e minuut verraste Jordy Weel de keeper bijna met een fraaie uithaal. En ook de corner die hierop volgde, zorgde voor de nodige problemen voor RKEDO. Hierna kwam de wedstrijd meer in evenwicht, net zoals in de eerste helft het geval was. Het spel was van beide kanten rommelig, wellicht door de lastige wind die over het veld waaide. Maar die had weinig invloed op het opstootje dat na een kwartiertje ontstond. Merlijn Weel werd uit de tent gelokt en gaf zijn tegenstander een tikje. De scheidsrechter bestrafte dit met geel en dit had later grote gevolgen.

Rens Grooteman gaat het duel aan met de keeper, die wint.

In de 64e minuut kwam Strandvogels bijna weer op voorsprong, maar de bal ging via een hoofd van een speler van de thuisploeg via de paal naast. Ook RKEDO kreeg kansen op een voorsprong, in de 66e minuut zorgde Edwin Hoogland er met een uitstekende redding voor dat het 1-1 bleef. In de 78e minuut ging het dubbel mis voor Strandvogels. Merlijn Weel maakte een onhandige overtreding in het strafschopgebied en nu ging de bal wel op de stip voor RKEDO. Bovendien ontving Merlijn hierbij zijn 2e gele en dus rode kaart. De penalty werd feilloos benut en Strandvogels moest hierdoor met een tiental op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg toonde veerkracht, want het mannetje minder was in de veldverhoudingen eigenlijk niet terug te zien. Zo’n tien minuten voor tijd kregen de Vogels een aardige mogelijkheid op de gelijkmaker via een vrije trap. Bryan Broedersz schoot de bal goed in, maar de keeper redde.

Een kans op de gelijkmaker via de vrije trap van Bryan Broedersz. Een treffer leverde het niet op.

De rebound was voor Dawid Zerek te lastig om deze mogelijkheid alsnog te promoveren tot goal. Een soortgelijke situatie vlak voor tijd. Nu was de rebound voor Jordy Weel maar de keeper kon zich nu net op tijd herstellen. Toch kwam de gelijkmaker er nog, in de blessuretijd. Na een prachtige passeerbeweging gaf Dawid Zerek de bal uitstekend voor tot bij de tweede paal. Daar stond Tim Broersen klaar om de bal binnen te knikken.

Het is toch nog gelijk geworden. Doelpuntenmaker Tim Broersen (6) is op wegk naar aangever Dawid Zerek.

Het is toch nog gelijk geworden. Doelpuntenmaker Tim Broersen (6) is op weg naar aangever Dawid Zerek.

Vermeldenswaardig was verder nog dat Siebren Waardenburg vandaag zijn (verdienstelijke) debuut maakte voor Strandvogels 1.

Siebren Waardenburg maakt zich klaar om Rens Grooteman te vervangen. Het betekende het officiële debuut voor de 17-jarige Andijker Vogel.

Door het gelijkspel loopt Strandvogels een puntje in op De Valken en een puntje uit op Woudia. In de strijd voor een plekje in de nacompetitie toch geen verkeerde zondag, ondanks het wat teleurstellende resultaat tegen RKEDO.