Weer 4-3 eindstand bij oefenwedstrijd tussen Strandvogels 1 en DWOW 1

Strandvogels 1 - DWOW 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zondag 29 januari 2017
Uitslag: 4-3 (2-1)
Scoreverloop: 0-1; Jordy Weel 1-1; Jordy Weel 2-1; Sebastiaan Weel 3-1; Jordy Weel 4-1; 4-2; 4-3

Selectie:
Edwin Hoogland, Martijn Weel, Merlijn Weel, Ton Lakeman, Rowin de Wit, Mitch Hofland, Erwin Neuvel, Sebastiaan Weel, Bryan Broedersz, Mario Smak, Gijs Laan, Jordy Weel en Rens Grooteman

Op 13 augustus, voor aanvang van het seizoen, speelden Strandvogels en DWOW ook een oefenwedstrijd in Onderdijk. Destijds was de eindstand 3-4, in het voordeel van de bezoekers uit Wieringerwerf dus. Bijna een halfjaar later stond het zelfde duel op het programma omdat de competitiewedstrijden van beide ploegen werden afgelast. En het oefenduel kende precies dezelfde eindstand, maar nu in het voordeel van Strandvogels. Het was overigens al het derde duel tussen beide ploegen dit seizoen, want ook in het bekertoernooi kwamen de Vogels DWOW tegen. In Wieringerwerf werd het toen maar liefst 1-6 voor Strandvogels.

Strandvogels speelde ook nu een prima wedstrijd, maar de eerste goal werd gemaakt door de bezoekers. Al na ruim vijf minuten sneden zij door het centrum van de defensie en ook keeper Edwin Hoogland kon geen redding meer brengen. Vijf minuten later kwam Strandvogels voor het eerst goed door. De weer teruggekeerde Erwin Neuvel kon de score net niet in evenwicht brengen.

De weer teruggekeerde Erwin Neuvel moest helaas al snel in de tweede helft naar de kant.

Daar slaagde Jordy Weel in de 20e minuut wel in en op fraaie wijze ook. Van grote afstand zag hij dat de keeper ver voor zijn doel stond en het schot was vervolgens prachtig op maat. Strandvogels nam meer en meer het initiatief en ging nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong. Tegelijk was het oppassen voor de tegenstoot van DWOW, maar de verdediging stond na de misser in de 5e minuut prima. In de 25e minuut vond Strandvogels de voorsprong waar het nadrukkelijk naar op zoek was. Met een mooie pass wist Bryan Broedersz Jordy Weel te bereiken. Diens schot werd nog wel half geblokt, maar haalde het tot over de doellijn. In deze stand kwam voor rust geen verandering meer.

Gijs Laan en Mario Smak kwamen in de 2e helft in actie.

Na rust pakte Strandvogels het weer goed op en al in de 50e minuut werd de voorsprong uitgebreid. Het was Sebastiaan Weel die met een bekeken schot de keeper volstrekt kansloos liet. Strandvogels had duidelijk het betere van het spel en zette DWOW steeds goed vast. Maar ook de bezoekers speelden zoveel mogelijk pressing waardoor het een leuk duel was om te zien. Ongeveer halverwege de tweede helft veroverde Rens Grooteman de bal op het middenveld. Hij stuurde daarna Jordy Weel goed diep en die maakte zijn derde en Strandvogels’ vierde goal.

Jordy Weel zet Strandvogels halverwege de tweede helft op 4-1.

Er volgden hierna nog voldoende mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar de echte scherpte leek te ontbreken.

Dreiging van Sebastiaan Weel. Voor het doel loert Rens Grooteman op zijn kans.

Toen zo’n vijf minuten voor tijd ook de concentratie weg vloeide, kreeg DWOW de mogelijkheid de score wat draaglijker te maken. Eerst werd Edwin Hoogland van ver op prachtige wijze verschalkt en even later was de goalie na gerommel van zijn collega’s weer kansloos.

Het is soms best zwaar, maar een echte fan is er altijd, ook bij oefenwedstrijden!

Ondanks deze slordigheden in de slotfase, dat moet er wel uit overigens, kan Strandvogels terugkijken op een prima middag. Ondanks de afgelasting werd weer spelritme opgedaan en hopelijk geeft dat volgende week de doorslag tegen Grasshoppers, die hun wedstrijd tegen Kwiek ’78 ook afgelast zagen worden.