Lastige derby tegen Zwaagdijk levert Strandvogels pas laat (verdiend) punt op

Zwaagdijk 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 9 oktober 2016
Uitslag: 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0; Mitch Hofland 1-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Merlijn Weel, Jeroen Mol, Mitch Hofland en Rowin de Wit (Rens Groote-man); Tim Broersen (Mike Boon), Bryan Broedersz, Erwin Neuvel en Gerald Broedersz; Sebastiaan Weel (Tim Leeuw) en Jordy Weel

Een derby is altijd een aparte wedstrijd en daarom zei het flinke puntenverschil tussen beide ploegen vooraf niet zoveel. En dat bleek ook op het veld, want het scheelde maar weinig of Zwaagdijk had koploper Strandvogels de eerste nederlaag toegebracht. Die kwam er niet omdat Strandvogels vlak voor tijd eindelijk de Zwaagdijkkeeper wist te passeren. Verdiend was dat punt voor Strandvogels zeker, de keeper van Zwaagdijk werd niet voor niets tot man of the match uitgeroepen.

Als keeper natuurlijk heerlijk als je naar ballen kunt duiken. Dan groei je in de wedstrijd en dat was bij de keeper van Zwaagdijk vandaag zeker het geval.

Als keeper natuurlijk heerlijk als je zo naar ballen kunt duiken. Dan groei je in de wedstrijd en dat was bij de keeper van Zwaagdijk vandaag zeker het geval.

Maar vooral in de eerste helft was weinig van het grote verschil op de ranglijst te zien. Het veldspel van Strandvogels was wel iets beter, maar Zwaagdijk zette daar veel inzet tegenover. In de openingsfase liet Strandvogels zich zelfs een beetje afbluffen door die Zwaagdijkse onverzettelijkheid.

Rowin de Wit gooit zich in de baan van het schot maar zou worden afgefloten wegens hands.

Rowin de Wit gooit zich in de baan van het schot maar zou worden afgefloten wegens hands.

De thuisploeg kreeg ook de eerste kans, maar de speler van de thuisploeg leek een beetje te schrikken van de mogelijkheid en kopte naast.

Strandvogels was in de eerste helft wel de beter voetballende ploeg maar kreeg toch weinig grip op de wedstrijd.

Strandvogels was in de eerste helft wel de beter voetballende ploeg maar kreeg toch weinig grip op de wedstrijd.

Pas na 20 minuten kwam Strandvogels voor het eerst gevaarlijk voor doel. Na een goede actie van Tim Broersen kreeg Jordy Weel een goede schietkans maar hij raakte de bal half die daardoor een paar meter naast ging.

Jordy Weel heeft de bal niet goed geraakt en ziet deze naast gaan.

Jordy Weel heeft de bal niet goed geraakt en ziet deze naast gaan.

In de tegenaanval was Zwaagdijk levensgevaarlijk, maar Edwin Hoogland stond precies op de goede plek. Nadat er bijna een halfuur gespeeld was, moest de Strandvogelskeeper weer flink aan het werk. Hij haalde een prima schot toen uitstekend uit de hoek en keerde vervolgens ook de rebound. Erwin Neuvel probeerde het hierna maar eens van afstand. Dat was geen verkeerde gedachte, maar de bal ging een metertje naast.

Mooie uithaal van Erwin Neuvel, maar de bal gaat een meter naast.

Mooie uithaal van Erwin Neuvel, maar de bal gaat een meter naast.

Vijf minuten later probeerde Merlijn Weel het op dezelfde manier en zijn inzet ging wel tussen de palen. Helaas redde de keeper van Zwaagdijk stijlvol, waardoor het niet meer dan een corner opleverde.

Schitterende safe van de Zwaagdijkgoalie op het schot van Merlijn Weel.

Schitterende safe van de Zwaagdijkgoalie op het schot van Merlijn Weel.

In de 38e minuut profiteerde Jordy Weel van miscommunicatie in de Zwaagdijkdefensie. Het schot was vervolgens ook goed en laag in de hoek maar de keeper van Zwaagdijk tikte de bal op fantastische wijze nog uit die hoek. Zwaagdijk werd nog maar zelden gevaarlijk en Strandvogels bleef op zoek naar de openingsgoal.

De bal ging na deze vrije trap van Gerald Broedersz via de muur achter voor een corner.

De bal ging na deze vrije trap van Gerald Broedersz via de muur achter voor een corner.

Deze leek vlak voor rust nog te vallen toen Jordy Weel de bal voor gaf op Erwin Neuvel. Die kreeg het speeltuig maar niet lekker onder controle en zag zijn puntertje vervolgens naast gaan.

Na rust begon Strandvogels beter aan de wedstrijd dan voor rust en kreeg ook al vrij snel een kans. Rowin de Wit miste eerst een kopkans maar de bal kwam hierna voor de voeten van Mitch Hofland. Die haalde hard uit maar trof slechts het zijnet.

Een paar minuten later ging het mis aan de andere kant na slordig balverlies van Bryan Broedersz. De verdediging lag hierdoor open en met een schot in de hoek werd Edwin Hoogland verslagen. Vrijwel meteen stond het bijna weer gelijk na een goede actie van Jordy Weel. Hij legde af op Gerald Broedersz die de bal niet in doel maar tegen de keeper op schoot. De aanval bleef in leven en er volgde nog een uitstekend schot van Tim Broersen en een inzet van Bryan Broedersz maar weer lag de keeper van Zwaagdijk in de weg. Die groeide steeds verder in de wedstrijd al moet ook gezegd worden dat zijn reddingen soms wat gelukkig waren omdat de Strandvogelsspelers de hoeken niet goed zochten. Maar geluk dwing je af en dat deed de keeper zeker. Zo stond hij in de 60e minuut weer een goal van Sebastiaan Weel in de weg toen die prima inschoot.

Vrije schietkans voor Sebastiaan Weel maar de keeper lag weer in de weg.

Vrije schietkans voor Sebastiaan Weel maar de keeper lag weer in de weg.

Maar ook aan de andere kant stond geen prutser in doel, want anders was Strandvogels in de 61e minuut op grotere achterstand gekomen. En een minuut later bleek dat ook Edwin Hoogland het nodige geluk afdwong. Eerst tikte hij een voorzet net onder de lat weg en vervolgens kon hij de rebound klemvast pakken. Hierna was het aanvallend wel een beetje gebeurd met Zwaagdijk en speelde het spel zich vooral op hun helft af. In de 65e minuut was Jordy Weel heel dichtbij de gelijkmaker na een vrije trap van Gerald Broedersz, maar zijn duikkopbal ging net naast.

Mike Boon, Tim Leeuw en Rens Grooteman lopen zich warm voor hun invalbeurten. Mede door hun inbreng wist Strandvogels toch nog een punt te halen.

Mike Boon, Tim Leeuw en Rens Grooteman lopen zich warm voor hun invalbeurten. Mede door hun inbreng wist Strandvogels toch nog een punt mee te nemen uit Zwaagdijjk. Dit bewijst maar weer eens dat je het niet met z’n elven maar minimaal met z’n 15-en doet (ook Martijn Weel is namelijk goud waard voor de ploeg).

Hierna kwam Rens Grooteman in de ploeg voor Rowin de Wit en werd met een 3-4-3-systeem de druk verder opgevoerd.

Rens Grooteman ging kort na zijn invalbeurt onderuit in het strafschopgebied, maar er volgde geen penalty.

Rens Grooteman ging kort na zijn invalbeurt onderuit in het strafschopgebied, maar er volgde geen penalty.

Dit leidde tot diverse mogelijkheden, maar steeds weer was er die sta-in-de-weg met rugnummer 21 (de keeper).

Zwaagdijk moest steeds vaker noodmaatregelen nemen en in één geval was Tim Broersen daarvan het slachtoffer. De dader werd door de prima leidende scheidsrechter Doodeman nog gespaard met geel en Tim werd meteen vervangen door Mike Boon.

Tim Broersen speelde een matige eerste helft en een goede tweede helft. Vlak voor tijd werd hij na een forse aanslag op zijn benen gewisseld.

Tim Broersen speelde een matige eerste maar een goede tweede helft. Vlak voor tijd werd hij na een forse aanslag op zijn benen gewisseld.

Net voordat de blessuretijd zou aanbreken, kwam Strandvogels dan toch eindelijk langszij. Met een verre pass wist Gerald Broedersz Mitch Hofland te bereiken. Die controleerde de bal goed en schoot deze vervolgens tussen twee verdedigers door in de hoek.


Hierop had zelfs de keeper van Zwaagdijk geen antwoord en dus was het, dik verdiend, gelijk. Ook hierna kreeg Strandvogels nog een paar mogelijkheden, maar het lukte niet meer de overwinning nog binnen te slepen.

Door het verlies van HSV Sport 1889 bij VVS ’46 is Strandvogels nu wel alleen koploper. Maar met drie ploegen op slechts één punt achterstand en nog eens twee op drie punten is de spanning bovenin maximaal. Volgende week wacht voor Strandvogels een thuisduel tegen Always Forward. De Horinezen begonnen slecht aan de competitie maar zijn inmiddels al drie duels op rij ongeslagen.

Fotograferen is een eenzaam beroep maar je zit wel eerste rang! Bedankt maar weer Jan.

Fotograferen is een eenzaam beroep maar je zit wel eerste rang! Bedankt maar weer Jan.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1