Voorbeschouwing Victoria O. 1 – Strandvogels 1

Na ruim een maand winterstop wordt komende zondag de competitie hervat. Voor Strandvogels gebeurt dat in Obdam waar Victoria O. de eerste competitietegenstander van 2016 is. De wedstrijd in Onderdijk eindigde in een minimale 1-0 zege voor Strandvogels, Sebastiaan Weel was de matchwinner. Voor en na de wedstrijd tegen Strandvogels pakte Victoria O. de volle winst (eerst 4-0 tegen FC Medemblik, daarna 3-0 tegen Sporting Andijk. Daarna volgde nog slechts één zege, wel een knappe overigens want St. George werd verslagen.

Het leek er dus in eerste instantie op dat promovendus Victoria O. mee ging doen voor de bovenste plaatsen, maar dat is op dit moment niet meer het geval. Na precies de helft van de competitie staan de Obdammers op de 10e plaats met 12 punten uit 13 duels. Het gat met de ploeg daarboven, HSV Sport 1889, is maar liefst 7 punten. De achtervolgers staan dichterbij dus zal Victoria O. er alles aan gelegen zijn 2016 te starten met een driepunter.

Voor Strandvogels dateert de laatste zege al weer van 8 november. Niet dat er daarna geen aansprekende resultaten werden geboekt, maar gewonnen werd er niet. Wel werd er knap gelijk gespeeld in Westwoud en liet Strandvogels Always Forward in Onderdijk met 3-3 ontsnappen aan een nederlaag. En er werd natuurlijk na strafschoppen gewonnen van De Kennemers, maar dat was een bekerwedstrijd.

Strandvogels speelde in de winterstop 4 oefenwedstrijden en won twee keer en verloor ook twee keer. Ook Victoria O. oefende, tegen HOSV en DWB, maar uitslagen zijn me daar niet van bekend. De oefenwedstrijd van afgelopen zondag tegen Apollo ’68 werd afgelast. Zondag mogen de ploegen op het Obdammer kunstgras laten zien wie de lange winterstop het beste verteert heeft.

Ook in het seizoen 2013-2014 troffen Victoria O. en Strandvogels elkaar, hier Gerald Broedersz in actie. De aanvoerder is weer op de weg terug en staat mogelijk zondag ook weer aan de aftrap.

Ook in het seizoen 2013-2014 troffen Victoria O. en Strandvogels elkaar, hier Gerald Broedersz in actie. De aanvoerder is weer op de weg terug en staat mogelijk zondag ook weer aan de aftrap.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1