Uitslag: 2-0 (2-0)
Scoreverloop: 1-0; 2-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Ruud Neuvel (Robin Velthuis), Mitch Hofland, Ton Lakeman en Jan Duijn; Gerald Broedersz (Bart Haakman), Mario Smak, Bryan Broedersz en Tim Broersen (Mike Boon); Jordy Weel en Sebastiaan Weel

De omstandigheden waren niet om echt heel vrolijk van te worden. Het kunstgrasveld van Victoria O. heeft z’n beste tijd gehad en het weer was een combinatie van bewolking, mist en wat motregen. Aan de andere kant, na ruim een maand winterstop was er eindelijk weer een wedstrijd die om de punten ging en dan moeten de omstandigheden helemaal niets uitmaken, dan moet je er gewoon voor gaan. Helaas had de thuisploeg dat beter in de gaten dan de spelers van Strandvogels.

Victoria O. mocht aftrappen, roeide de bal naar voren en maakte gelijk oorlog. Een treffer leverde het niet op, de intentie van de thuisclub was wel meteen duidelijk. Na vijf minuten kroop Strandvogels voor het eerst uit z’n schulp, maar Sebastiaan Weel wachtte te lang met schieten. Een paar minuten later probeerde de spits van de Obdammers een penalty te versieren door zich over de uitkomende Edwin Hoogland te laten vallen, de scheidsrechter trapte hier gelukkig niet in. Maar Victoria was wel de betere, vooral fellere ploeg en drong aan. Na ruim tien minuten weer een aardige kans, maar het schot ging een halve meter naast. Aan de andere kant kwam Jan Duijn even later goed door, maar zijn schot werd net nog geblokt. Na een kwartier werd de score geopend en het was niet heel verrassend dat dit door Victoria O. gebeurde. En ik moet zeggen, op bijzonder fraaie wijze. De pass over de breedte van het veld was op maat, de aanname van de spits uitstekend en het schot meer dan uitstekend. Ook hierna kwam Strandvogels steeds niet tot de laatste goede pass en moest het hebben van schoten van afstand. Ruim vijf minuten na de openingstreffer werd Ruud Neuvel op de achterlijn uitgespeeld, waarna de bal terug voor het doel werd gelegd. Daar kon een vrijstaande Obdammer zijn ploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong schieten. Na dit doelpunt ging Strandvogels eindelijk wat meer van zich afbijten. In de 24e minuut kwam Sebastiaan Weel goed door, maar zijn voorzet werd niet binnen getikt. Letterlijk en figuurlijk een gemiste kans. Ook in de 29e minuut weer een goede kans op een treffer voor Strandvogels. Bryan Broedersz kreeg de bal aangespeeld van Jordy Weel maar had teveel tijd nodig. In de hierop volgende periode probeerde Strandvogels het meerdere keren met schoten van een meter of 16, maar telkens zat er een oranje been tussen of de keeper lag in de weg. In de slotseconden voor rust kwam Strandvogels zelf heel goed weg, want nadat er niet goed verdedigd werd, was de 3-0 bijna een feit.

Terecht werd in de kleedkamer opgemerkt dat de wedstrijd helemaal niet verloren hoefde te zijn als iedereen in de tweede helft dezelfde overgave zou tonen als de spelers van de thuisploeg. Voetballend was Strandvogels misschien zelfs de betere ploeg, maar een goed resultaat is ook van andere zaken afhankelijk. De start van de tweede helft was bemoedigend, want al na een paar minuten was Strandvogels dicht bij de aansluitingstreffer. Mitch Hofland kon echter net niet voldoende bij de bal om deze in te koppen. Maar het bleef ook oppassen voor Victoria O. In de 51e minuut redde Edwin Hoogland fantastisch op een prima genomen vrije trap van de thuisploeg. Na een kwartier in de tweede helft volgde een “wat als-moment” voor Strandvogels. Want wat als de scheidsrechter de bal na de handsbal gewoon op de stip had gelegd? Het is me eerlijk gezegd nog steeds niet duidelijk waarom hij dat niet deed. Ik ben er van overtuigd dat hij de handsbal gezien heeft en hij bracht het fluitje ook naar de mond, maar floot er niet op. De bal ging dus niet op de stip en het bleef 2-0. Dit leek voor Strandvogels een breekpunt in de wedstrijd want het overwicht dat er tot dan was, vloeide helemaal weg. Pas een kwartier voor tijd meldde Strandvogels zich weer eens aan het front, maar de inzet van Mike Boon was te slap. Het schot van Jordy Weel, twee minuten later, had wel voldoende kracht maar ging net langs de verkeerde kant van de paal. Toen werd wel duidelijk dat Strandvogels deze middag geen punten ging halen en de irritatie nam daarop toe. Bij Ton Lakeman zelfs dusdanig dat hij na een vervelende overtreding die op hem gemaakt werd, zijn tegenstander natrapte. De scheidsrechter toonde gelukkig enigszins begrip door Ton een tweede gele kaart te tonen en niet een directe rode. Met tien man kon Strandvogels de laatste minuten geen vuist meer maken, het mocht Victoria O. zelfs dankbaar zijn dat zij ook de trekker niet meer overhaalden.

Zodoende werd het een verloren middag in Obdam waar de thuisploeg terecht als winnaar van het veld stapte. De komende dagen mag iedereen de rug weer rechten om volgende week tegen FC Medemblik beter voor de dag te komen.