VVS ’46 blaast Strandvogels in tweede helft van het veld

Uitslag: 4-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0; 2-0; 3-0; 4-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Jan Duijn, Merlijn Weel, Ton Lakeman en Rowin de Wit (Ruud Neuvel); Tim Broersen, Mario Smak (Bart Haakman), Bryan Broedersz en Mitch Hofland (Mike Boon); Sebastiaan Weel en Jordy Weel

In de eerste helft waren Strandvogels en VVS ’46 aan elkaar gewaagd en vond ik de Vogels zelfs iets gevaarlijker. Ondanks dat die helft met een 1-0 achterstand werd afgesloten, had ik daarom wel vertrouwen in een goed resultaat. Dat kwam er niet omdat Strandvogels in de loop van de tweede helft ontzettend ver weg zakte. De thuisploeg profiteerde optimaal door Strandvogels in de tweede 45 minuten in stormachtig weer van het veld te blazen.

De spelers keren het publiek de rug toe tijdens de pasjescontroles, beetje jammer jongens....

De spelers keren het publiek de rug toe tijdens de pasjescontroles, beetje jammer jongens….

Maar de eerste helft van de Vogels was dus prima en ook de eerste kans was voor Strandvogels. Na ruim vijf minuten kopte Mitch Hofland naar het leek een voorzet van Jordy Weel binnen. Maar de kopbal miste kracht en daardoor plofte de bal in de bagger voor de keeper van VVS. In de 10e minuut kreeg de thuisploeg een eerste kansje, maar Edwin Hoogland zag al vrij snel dat de bal naast zou gaan. De stevige wind stond dwars op het veld wat het voetballen voor beide ploegen erg lastig maakte. Die wind was er ook mede de oorzaak van dat Strandvogels halverwege de eerste helft bijna op voorsprong kwam. Bryan Broedersz nam toen een vrije trap en de bal zeilde bijna in een keer binnen.

De bal gaat na de vrije over en langs alle spelers en vliegt bijna in één keer. Maar helaas, bijna.

De bal gaat na de vrije trap van Bryan Broedersz over en langs alle spelers en vliegt bijna in één keer binnen. Maar helaas dus bijna en niet helemaal.

Direct hierna zorgde ook Sebastiaan Weel met een goed schot voor groot gevaar voor het VVS-doel. Gezien het spelbeeld was het wel verrassend te noemen dat de thuisploeg in de 25e minuut op voorsprong kwam. Edwin Hoogland leek zijn ploeg nog te redden want hij kreeg een handje achter de bal. Die ging echter toch richting het doel waar Rowin de Wit net te laat was om de openingstreffer te voorkomen. Strandvogels ging goed om met deze tegenslag en probeerde weer de aanval te zoeken. Na een halfuur spelen zorgde Sebastiaan Weel tot tweemaal toe voor gevaar met schoten, maar de eerste ging net naast en de tweede werd gered.

Sebastiaan Weel was in de eerste helft de gevaarlijkste man op het veld. Hier redt de keeper een van zijn schoten.

Sebastiaan Weel was in de eerste helft de gevaarlijkste man op het veld. Hier redt de keeper op een van zijn schoten.

De laatste kans voor rust was voor VVS ’46 nadat Merlijn Weel ver op vijandelijke helft knullig de bal had verspeeld. De oranjehemden schakelden razendsnel om en daardoor kwam Edwin Hoogland één op één te staan met een speler van VVS  ’46. Dat duel wist hij echter te winnen door lang te blijven staan en de bal vervolgens corner te tikken. Ondanks de achterstand kon Strandvogels terugkijken op een aardige eerste helft waarin het zeker niet de mindere was. Helaas veranderde dit beeld na rust compleet.

In de eerste helft zat Strandvogels prima in de wedstrijd. Zo verdedigt Rowin de Wit hier fel en kort diep op de helft van VVS '46.

In de eerste helft zat Strandvogels prima in de wedstrijd. Zo verdedigt Rowin de Wit hier fel en kort zoals het hoort, diep op de helft van VVS ’46.

De eerste fase na rust bleef Strandvogels nog wel redelijk eenvoudig op de been en kreeg na ruim tien minuten zelfs de beste kans. Het schot ineens van Sebastiaan Weel uit een vrije trap leverde echter geen treffer op.

De bal ging na de vrije trap van Sebastiaan Weel niet eens zo heel ver naast.

En een paar minuten later was Strandvogels weer gevaarlijk toen Tim Broersen de bal goed opzij legde voor Jan Duijn. Die drukte de bal goed, maar zag zijn inzet net naast gaan. In de 71e minuut schoot Strandvogels zichzelf ernstig in de voet en het zegt genoeg dat ik de tegengoal helemaal gemist heb. Strandvogels kreeg op eigen helft namelijk een vrije trap, dus ik liep rustig de andere kant op. Seconden later hoorde ik de supporters juichen omdat het 2-0 was geworden. Edwin Hoogland wilde de bal breed leggen op Merlijn Weel maar schoof deze zo in de voeten van een speler van VVS ’46. Deze speler nam het cadeautje, de Sint is tenslotte weer in het land, dankbaar in ontvangst en schoot de tweede goal binnen. En daarmee was Strandvogels eigenlijk ook meteen kansloos, want de ploeg kwam er helemaal niet meer aan te pas.

Alleen met vrije trappen kwam Strandvogels nog wel eens voor het vijandelijke doel. Maar Rowin de Wit en Jan Duijn zijn kansloos tegen de oranje overmacht.

Vier minuten na de 2-0 lag de 3-0 dan ook al in het mandje. Na een mooie aanvalsopzet leek de bal weggewerkt te zijn, maar in de rebound werd het alsnog 3-0. Pas in de 84e minuut liet Strandvogels weer eens wat zien, maar het prima schot van Mike Boon werd uitstekend gered. Nadat een minuut later de bal na een vrije trap van Sebastiaan Weel over het doel van VVS ’46 was gegaan, was wel duidelijk dat Strandvogels met lege handen richting Onderdijk zou gaan.

De keeper ziet het en ook voor Tim Broersen is het duidelijk, Strandvogels scoort ook hier niet en gaat ten onder.

Vlak voor tijd werd de nederlaag nog iets groter en de manier waarop was tekenend voor de desorganisatie bij Strandvogels. De keeper van VVS ’46 trapte de bal snel en ver uit waardoor er twee spelers van de thuisploeg tegenover eentje van Strandvogels kwamen te staan. VVS ’46 leek deze enorme kans nog te verprutsen, mede door goed keeperswerk, maar uiteindelijk hamerde de spits van de Spanbroekers de bal toch nog in het dak van het doel.

De topper tegen VVS ’46 is voor Strandvogels dus uitgelopen op een teleurstelling. Voor de derde keer in successie kreeg Strandvogels in Spanbroek 4 goals om de oren (na de 4-1 in 2010-2011 en de 4-0 in 2012-2013). Ook andere ploegen uit de hoogste regionen verloren echter punten, waardoor het leed nog te overzien is. De competitie staat nu een weekje stil, de zinnen kunnen volgende week worden verzet in Beverwijk als daar voor de beker wordt gespeeld tegen De Kennemers.

De tribune van VVS '46 stond precies aan de goede kant van het veld. Deze wordt dan ook goed gebruikt om lekker uit de wind te blijven.

De tribune van VVS ’46 stond precies aan de goede kant van het veld met dit weer. Deze werd dan ook goed gebruikt om lekker uit de wind te blijven.