Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Oosthuizen 1

Na de uitzege op FC Medemblik volgen voor Strandvogels twee thuiswedstrijden op rij. Volgende week tegen promovendus St. George, maar eerst tegen Oosthuizen. Die ploeg kennen we van de afgelopen seizoenen, want ook Oosthuizen speelt al weer drie jaar in 4B. Vooralsnog zijn de prestaties van Oosthuizen wisselvallig te noemen. In het openingsweekend ging de ploeg van trainer Cor Smit verrassend met 4-0 onderuit tegen het gepromoveerde Victoria O. Strandvogels kwam er overigens een week later achter dat Victoria O. bepaald niet over een slechte ploeg beschikt, maar Strandvogels won wel. Net als de Vogels afgelopen week, won ook Oosthuizen van FC Medemblik, met 2-0. En vorige week gingen de Kraaien op eigen veld met 2-4 onderuit tegen RKEDO.

In het bekertoernooi is Oosthuizen in de groepsfase uitgeschakeld. Er werden overwinningen geboekt op Purmerland en Jisp, maar WSV ’30 bleek met 0-3 te sterk. Niet bepaald een schande, want de ploeg uit Wormer komt uit in de derde klasse. Strandvogels kent in tegenstelling tot Oosthuizen een uitstekende seizoenstart. Eerst werd in Hoorn gelijk gespeeld tegen HSV Sport 1889 en vervolgens werden overwinningen geboekt tegen Victoria O. en FC Medemblik.

Vorig seizoen ontliepen Oosthuizen en Strandvogels elkaar weinig. Op de eindranglijst stond Oosthuizen één plekje hoger met vier punten meer. Ook bij het duel in Onderdijk waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het was een wedstrijd die Strandvogels wel vaker speelt, eentje met een knotsgek scoreverloop. Oosthuizen pakte binnen 12 minuten een 0-2 voorsprong, maar Strandvogels kwam voor rust weer op gelijke hoogte. Kort na rust scoorde Strandvogels weer, maar nu toonde juist Oosthuizen veerkracht door een 3-5 voorsprong te pakken. In blessuretijd maakte Bryan Broedersz nog 4-5 maar er was te kort tijd om nog gelijk te maken. Het seizoen daarvoor verging het Strandvogels beter. In de stromende regen werd toen een 6-2 overwinning geboekt.

Gezien de laatste twee seizoenen, lijkt Strandvogels-Oosthuizen een garantie voor doelpunten. Alle reden dus om een bezoekje aan het complex aan de Sportlaan in Onderdijk te brengen!

Strandvogels probeert in de slotfase van het duel van vorig seizoen de gelijkmaker nog te forceren, maar dit lukte niet.

Strandvogels probeert in de slotfase van het duel van vorig seizoen de gelijkmaker nog te forceren, maar dit lukte niet.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1