Strandvogels 1 verliest oefenduel met De Zouaven 2 nipt met 2-3

Uitslag: 2-3 (2-2)
Scoreverloop: Jordy Weel 1-0; Jordy Weel 2-0; 2-1 (penalty); 2-2; 2-3

Selectie:
Edwin Hoogland, Martijn Weel, Rowin de Wit, Mitch Hofland, Merlijn Weel, Bart Haakman, Tim Broersen, Robin Velthuis, Jordy Weel, Mike Boon, Ton Lakeman, Sebastiaan Weel, Jan Duijn

Een paar dagen na de toch wel teleurstellende nederlaag tegen RKEDO kreeg Strandvogels al weer de kans de nare smaak daarvan weg te spoelen. Het tweede elftal van De Zouaven kwam op bezoek voor een oefenwedstrijd. En ondanks dat het een tweede elftal is, is dat natuurlijk wel een ploeg waar je je voor kunt opladen. De grijs/roden spelen in de reserve 1e klasse en dat is toch een behoorlijk niveau. Daarnaast meende ik enkele spelers te herkennen die ook regelmatig actief zijn in de hoofdmacht die uitkomt in de hoofdklasse.

Dat Strandvogels er zin in had, bleek al vanaf de aftrap, misschien ook wel vanwege het prachtige voetbalweer. De duels werd fel aangegaan en ook het spel was een stuk beter dan zondag in de competitie. Omdat ook De Zouaven graag wilde voetballen, was het een aantrekkelijk duel. Jordy Weel zette Strandvogels met twee goals zelfs op een mooie 2-0 voorsprong, maar in het verloop van de eerste helft werd De Zouaven wel steeds sterker. Keeper Edwin Hoogland bleek echter een (definitieve?) aanwinst door met enkele fraaie reddingen zijn doel schoon te houden. Tot een speler van De Zouaven op het randje van het strafschopgebied werd aangetikt en de bal op de stip ging. Edwin werd de verkeerde kant op gestuurd en het was 2-1. De Zouaven bleef doordrukken en wist nog voor rust ook de gelijkmaker te forceren.

Na tien minuten spelen in de tweede helft pakte De Zouaven voor het eerst de voorsprong en dan ben je altijd bang dat het op zo’n moment in elkaar stort bij Strandvogels. Dat was echter niet het geval, de ploeg bleef op zoek naar de gelijkmaker en was daar ook enkele keren dichtbij. Hij wilde echter niet vallen en daardoor werd het oefenduel met een kleine nederlaag afgesloten.

Mike Boon behoudt in het eigen strafschopgebied overzicht en speelt terug op Merlijn Weel.