Uitslag: 1-3 (0-1)
Scoreverloop: Sebastiaan Weel 0-1; 1-1; Mitch Hofland 1-2; Bryan Broedersz 1-3

Selectie:
Martijn Weel; Ruud Neuvel, Merlijn Weel, Mitch Hofland en Bart Haakman (Jan Duijn); Mike Boon (Ton Lakeman), Peter Dekker, Mario Smak en Bryan Broedersz; Jordy Weel en Sebastiaan Weel (Rowin de Wit)

In de laatste wedstrijd tegen HSV Sport 1889 was Strandvogels er al dicht bij, maar lukte het nog net niet. In het toch al wel cruciale uitduel tegen ALC heeft Strandvogels echter eindelijk de eerste driepunter van dit seizoen binnen gehaald. Het ging zeker niet heel eenvoudig, maar uiteindelijk verdiende er maar één ploeg om te winnen en dat waren de Vogels.

Assistent-coach Ted Broedersz overdenkt het strijdplan tegen ALC terwijl op de achtergrond de spelers op een rij staan voor de pascontrole (foto Jan Laan).

Omdat ALC in de voorgaande duels ook nog maar drie punten had gehaald, stond er behoorlijk wat druk op de wedstrijd. Bij de spelers van Strandvogels was dat besef ook goed aanwezig en de ploeg begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Achterin werd niets weg gegeven en aan de andere kant werden af en toe speldenprikjes uitgedeeld. In de 12e minuut was het echter iets meer dan een speldenprikje, de Vogels kwamen op 0-1. Peter Dekker onderschepte de bal op het middenveld en zette met een mooie pass de ijverige Jordy Weel aan het werk. De bal werd door hem voor doel gebracht, bleef daar na een interventie van de keeper even liggen en Sebastiaan Weel profiteerde hiervan door de openingstreffer binnen te schieten.

Sebastiaan Weel staat op het punt om uit te halen, de keeper ligt al (foto Jan Laan).

En hier is de doelman van ALC definitief verslagen, ziet ook Bryan Broedersz (foto Jan Laan).

ALC speelde wat meer de lange bal maar wist hiermee geen kansen te creëren, het zat goed dicht bij Strandvogels. En om dat zo te houden, viel Strandvogels gedoseerd aan. Toch wist het op die manier tot hele goede mogelijkheden te komen, zoals vlak nadat er een halfuur gespeeld was. Toen verscheen Sebastiaan Weel weer voor het doel, maar de bal ging naast. Ook vlak hierna een soortgelijke situatie, maar weer haalde Strandvogels de trekker niet op de juiste manier over.

Sebastiaan Weel heeft de keeper op z'n knieën en voor het doel staan Bryan Broedersz, Mike Boon, Jordy Weel en Mario Smak klaar om 0-2 te maken (foto Jan Laan).

Sebastiaan Weel heeft de keeper op z’n knieën en voor het doel staan Bryan Broedersz, Mike Boon, Jordy Weel en Mario Smak klaar om 0-2 te maken (foto Jan Laan).

Toch komt ALC zonder kleerscheuren uit deze situatie, ongelofelijk eigenlijk (foto Jan Laan).

Eigenlijk had ALC met de rust al op een onoverbrugbare achterstand kunnen staan, maar het was slechts 0-1.

Om onduidelijke redenen begon ALC aan de 2e helft terwijl de spelers van Strandvogels nog rust hadden. Tenminste, hoe verklaar je het anders dat je na welgeteld 10 seconden de gelijkmaker om je oren krijgt. Dit maakte de klus er niet gemakkelijker op, maar Strandvogels was hierna gelukkig wel weer goed wakker. In de 53e minuut had de ploeg pech toen een prachtig schot van Sebastiaan Weel slechts de lat trof. Strandvogels had weer het betere van het spel en dat bleef ook zo toen Ton Lakeman en Jan Duijn Bart Haakman en Mike Boon kwamen aflossen. De eindelijk weer teruggekeerde Ton Lakeman kreeg koud een minuut in het veld al een enorme kans na een mooie combinatie tussen de gebroeders Sebastiaan en Jordy Weel. De scheidsrechter floot Ton echter af wegens buitenspel terwijl zijn assistent niet vlagde. Die actie herhaalde de leidsman even later aan de andere kant. Waarschijnlijk beschikte de man, die overigens best goed floot, over arendsogen! Strandvogels creëerde weer vlotjes kansen, zoals in de 59e minuut voor Jordy Weel. De aanvoerder speelde naar mijn mening een van zijn beste wedstrijden van het seizoen, maar slaagde er vandaag niet in het net te vinden. Verdediger Mitch Hofland maakte niet veel later al weer zijn derde van het seizoen. Na een prima vrije trap van Bryan Broedersz kopte hij de bal achter de keeper van ALC. Strandvogels had de voorsprong dus weer terug en was vastbesloten deze niet meer uit handen te geven. Daarbij werd de ploeg geholpen door de keeper van ALC. Die kreeg in de 80e minuut namelijk rood nadat hij de licht hinderende Mitch Hofland letterlijk en figuurlijk van zich af schopte. De scheidsrechter zag het en kon niets anders dan de rode kaart trekken. Hiermee benadeelde hij zijn ploeg natuurlijk enorm, maar pas vlak voor tijd gaf Strandvogels het genadeschot. Het was Bryan Broedersz die de bal voor het doel aangespeeld kreeg en vrij eenvoudig 1-3 kon maken.

Hiermee komt Strandvogels, na de twee eerdere gelijke spelen, op 5 punten. Nog altijd niet veel, maar de aansluiting met de middenmoot is er weer. Volgens week komt koploper Always Forward naar Onderdijk. Die ploeg pakte door een 6-1 overwinning officieus de eerste periodetitel, maar zal in Onderdijk graag meteen doorstomen richting titel.