Pannaveldje Strandvogels officieel geopend

Zaterdag 11 oktober is het pannaveldje van Strandvogels officieel geopend. Deze competitieloze zaterdag was de ideale dag om het prachtige veldje te openen omdat er nu ook meteen een toernooitje kon worden gespeeld. Bovendien kon het ook niet veel eerder, omdat er de afgelopen weken nog hard gewerkt werd om alles af te krijgen. Het resultaat mag er zijn, het is mede door vele uren van vrijwilligerswerk een prachtig veldje geworden. En daarbij heeft het de club ook nog een vrijwel niets gekost door de inzet van diverse vrijwilligers en sponsoring door vele bedrijven en instellingen.

De openingsfeestelijkheden begonnen met een pannatoernooi voor de E1, F1, F2 en F3M. In wedstrijdjes van 4 tegen 4 ging het er sportief aan toe, maar iedereen wilde natuurlijk wel ontzettend graag winnen. Daarbij waren ook slimmigheidjes te zien, zoals het in kansrijke positie afgeven van de bal aan een meisje in het team omdat het doelpunt dan dubbel telde!

Na dit toernooi was het tijd voor de officiële opening. Deze werd vooraf gegaan door de uitreiking van een jubileumdoek door een vertegenwoordiger van de KNVB. Dit doek is speciaal gemaakt vanwege het 125-jarig jubileum van de voetbalbond en werd uitgereikt aan de spelers van de minipupillen. Daarna was het de beurt aan de twee jongste leden van Strandvogels, Ruben Bot en Gijs Koomen, om het veld officieel te openen. Gijs en Ruben schoten daarvoor allebei het papier in een doel aan flarden. Daarna mochten ze samen met hun ploeggenootjes van de minipupillen een wedstrijdje spelen.

Hierna kwam ook de oudere jeugd, de spelers van de C1, D1 en D2, in actie voor hun pannatoernooi. Zij moesten dat helaas voor een deel in de regen doen, maar dat maakte voor het enthousiasme weinig uit. Ondertussen draaide Cees Grooteman als een ware Hans van der Togt aan het Rad van Avontuur. De prijzen, ook weer beschikbaar gesteld door diverse sponsoren, gingen vlot naar de diverse prijswinnaars.

Alles bij elkaar een geslaagde middag om te vieren dat Strandvogels echt een superveld aan het al mooie complex heeft toegevoegd. Hieronder enkele foto’s van de openingsdag.

Tijdens het pannatoernooi viel het me op dat de overkapping ook weer als nieuw was. Deze is al weer enkele jaren in gebruik en was uiteraard door weer en wind vuil geworden. Dat vuil was nu echter in geen velden of wegen meer te bekennen. Verantwoordelijk daarvoor zijn de gebroeders Frans en Willem Stroet, het niet meer weg te denken onderhoudsduo van de Vogels. Zij hebben de overkapping en ook de gevel van de kantine schoon gespoten en dat is niet voor niets geweest. Het is enorm opgeknapt en ziet er weer super uit, klasse mannen!

Update; met dank aan Nancy Veen en Tessa Korver hierbij nog veel meer foto’s van de opening;

Geplaatst in Nieuws