Wedstrijddatum: zondag 14 september 2014
Uitslag: 1-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1; Sebastiaan Weel 1-1 (pen.); 1-2; 1-3

Selectie:
Martijn Weel; Ruud Neuvel, Peter Dekker, Merlijn Weel en Mitch Hofland (Robin Velthuis); Mike Boon, Gerald Broedersz, Bryan Broedersz en Mario Smak; Jordy Weel en Sebastiaan Weel

In een paar maanden tijd kan een elftal een aardige gedaantewisseling ondergaan. Het seizoen is nog pril, maar toch lijkt het erop dat FC Medemblik in die paar maanden grote stappen heeft gezet. De zege op Strandvogels kon in ieder geval niet onverdiend genoemd worden, terwijl Strandvogels vorig seizoen eigenlijk nog speelde met de Medemblikkers en met 8-3 won.

In de openingsfase was er weinig ruimte op het veld, zowel Strandvogels als FC Medemblik zat kort op de tegenstander. In de 5e minuut moest Martijn Weel wel optreden om een snelle achterstand te voorkomen. Hij redde uitstekend, net zoals hij in het vervolg van de wedstrijd zijn ploeg een aantal keer geweldig in de wedstrijd hield.

Een grote kans voor FC Medemblik in de openingsfase van het duel, maar Martijn Weel zal redding brengen.

Na een kwartiertje al de eerste wissel bij Strandvogels, niet van een speler maar van de grensrechter. Clemens Weel moest geblesseerd afhaken (we zouden per wedstrijd rouleren Clemens, niet in een wedstrijd….). Het lukte Strandvogels lange tijd niet om gevaarlijk voor doel te komen.

Een van de weinige moment in het eerste halfuur dat Strandvogels voor het Medemblikker doel was te vinden

Een van de weinige momenten in het eerste halfuur dat Strandvogels voor het Medemblikker doel was te vinden (foto Jan Laan).

Pas na een halfuur een eerste goede mogelijkheid voor Mike Boon, maar de keeper greep goed in. Vijf minuten later zorgde Martijn Weel er aan de andere kant met een uitstekende redding voor dat de stand 0-0 bleef. Hij raakte hierbij wel geblesseerd, maar kon na een korte behandeling verder. Vlak hierna ging het op gruwelijke wijze mis bij Strandvogels. Merlijn Weel wilde als laatste man de bal breed op Peter Dekker geven, maar deed dit te zacht en te onzuiver. Een speler van FC Medemblik onderschepte de pass, liep met de bal richting doel en gaf deze vervolgens precies op tijd (dus geen buitenspel Cees Grooteman!) breed op een meegelopen ploeggenoot. Dit betekende 0-1 en dat was natuurlijk een tegenvaller voor de Vogels. Vrijwel direct vanaf de aftrap stond het bijna weer gelijk, maar de keeper kon de bal na het mooie schot van Gerald Broedersz nog net overtikken. Ook vijf minuten voor rust was de aanvoerder van Strandvogels dicht bij de gelijkmaker. Weer lag de keeper echter in de weg door de bal na de vrije trap uit zijn doel te tikken. De laatste kans voor rust was voor de bezoekers, een hele grote kans. Maar Martijn Weel gooide zichzelf precies in de baan van de kopbal van de Medemblikker en hield de achterstand zodoende beperkt tot één goal.

Na rust had Sebastiaan Weel zijn ploeg binnen twee minuten op gelijke hoogte moeten schieten. De oudste van de drie broers werd knap vrijgespeeld door zijn broer Jordy maar schoot voorlangs. Na ruim een kwartier spelen was Strandvogels weer dicht bij de gelijkmaker. Na een vrije trap van Gerald Broedersz toonde Robin Velthuis zich de beste kopper, maar had pech dat hij zijn inzet via de lat over zag gaan.

Robin Velthuis komt goed voor zijn man en kopt op doel.

Robin Velthuis komt goed voor zijn man en kopt op doel (foto Jan Laan).

de bal gaat er echter niet in maar gaat via de lat over.

de bal gaat er echter niet in maar gaat via de lat over (foto Jan Laan).

Vijf minuten later kreeg Sebastiaan Weel de kans zich te revancheren voor zijn gemiste kans van vlak na rust. Broer Jordy was namelijk door de keeper onderuit gehaald in het strafschopgebied en dus ging de bal op de stip.

Jordy Weel profiteert van een slippertje van de keeper, die dit op zijn beurt probeert te herstellen. Het levert Strandvogels een terechte penalty op.

Jordy Weel profiteert van een slippertje van de keeper, die dit op zijn beurt probeert te herstellen. Het levert de keeper geel en Strandvogels een terechte penalty op (foto Jan Laan).

Broer Sebastiaan maakt vanaf 11 meter geen fout en maakt 1-1.

Broer Sebastiaan maakt vanaf 11 meter geen fout en zorgt hiermee voor 1-1 (foto Jan Laan).

Sebastiaan behield zijn 100% score van dit seizoen en schoot net als (2x) tegen Hauwert ’65 raak. Lang kon Strandvogels niet genieten van deze gelijke stand, want drie minuten later maakten de bezoekers al 1-2. Net als tegen Hauwert ontstond het doelpunt door een door de as oprukkende speler van de tegenpartij. Strandvogels probeerde hierna uiteraard nogmaals terug te komen en kreeg ook wel kansen. Maar het moet gezegd, zeker in deze fase had FC Medemblik het duel ook meerdere keren kunnen beslissen. Dat deden de noorderburen echter niet, soms door eigen fouten en vaak ook door goed optreden van Martijn Weel. De gelijkmaker zat er hierdoor lange tijd nog wel in en Strandvogels was er een paar keer dichtbij. Zo wist de ploeg een keer de keeper te passeren, maar zag dat een verdediger de bal nog voor de lijn weg kon trappen.

Bryan Broedersz (13) ziet hoe een speler van FC Medemblik de bal voor de lijn wegschiet.

Bryan Broedersz (13) ziet hoe een speler van FC Medemblik de bal voor de lijn weg schiet (foto Jan Laan).

En ruim vijf minuten voor tijd wist de keeper met zijn vingertoppen de bal na een schot van Merlijn Weel nog net corner te tikken.

Ook op dit schot van de hier niet zichtbare Merlijn Weel had de keeper een (voor FC Medemblik) passend antwoord.

Ook op dit schot van de hier niet zichtbare Merlijn Weel had de keeper een (voor FC Medemblik) passend antwoord (foto Jan Laan).

Even later besliste FC Medemblik het duel definitief met een laag en diagonaal schot.

Na twee wedstrijden heeft Strandvogels dus pas één punt en volgende week gaat het op bezoek bij medekoploper KGB. Het is duidelijk dat Strandvogels dan weer vol aan de bak kan, maar geen enkele ploeg is ongenaakbaar.