Nieuw seizoen maar ouderwetse doelpuntenregen bij Strandvogels

Strandvogels 1 - Sporting Andijk Zat. 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: dinsdag 5 augustus 2014
Uitslag: 3-6 (1-4)
Scoreverloop: Mario Smak 1-0; 1-1; 1-2; 1-3; 1-4; 1-5; Jordy Weel 2-5; Sebastiaan Weel 3-5 (pen.); 3-6. Bijzonderh.; Bryan Broedersz mist penalty bij 1-3 tussenstand

Selectie:
Marco Dudink, Martijn Weel, Bart Haakman, Tim Broersen, Mario Smak, Jan Duijn, Bryan Broedersz, Merlijn Weel, Jordy Weel, Sebastiaan Weel, Carlo Buis, Ruud Neuvel, Pascal van der Gragt en Rick Weel

Twintig minuten duurde het tegen Asonia, ehh. ik bedoel Sporting Andijk, maar toen was de beer weer goed los. Vier goals in minder dan tien minuten, er lijkt ook na de zomerpauze weinig veranderd in Onderdijk. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen leverde meteen al weer 9 doelpunten op, helaas sloeg de score door in het voordeel van de Andijkers.

Sporting Andijk, nog spelend in de Asoniatenues, was in de openingsfase meerdere keren dichtbij een doelpunt. Maar keeper Marco Dudink en een onscherp vizier zorgden er voor dat het scorebord nog even buiten gebruik bleef. Tot de 20e minuut, maar toen was het juist Strandvogels dat de score opende. Mario Smak benutte een rebound die werd weggeven door de keeper. Maar vrijwel vanaf de aftrap werd het weer gelijk toen een speler van de bezoekers iets te gemakkelijk mocht uithalen. Vier minuten later hadden de Andijkers geluk toen de bal via een speler van Strandvogels diep werd gespeeld op een ver achter de verdediging staande Andijker. Die kreeg ‘m van een speler van Strandvogels dus het was geen buitenspel en 1-2 was een feit. Een paar minuten later maakte Marco Dudink een inschattingsfoutje bij het uitkomen en was te laat, waarna de speler van Sporting de bal in het verlaten doel kon schuiven. Tien minuten voor rust had Strandvogels de marge moeten verkleinen, maar Bryan Broedersz faalde vanaf 11 meter. Ook in de rebound lukte het hem niet de bal in het net te krijgen. Dat lukte Sporting Andijk voor rust nog wel een keer zodat die ploeg met een 1-4 voorsprong aan de thee kon.

In de tweede helft startte Strandvogels goed, maar de eerste de beste uitbraak van de bezoekers, in de 50e minuut, was gelijk raak. Met een prachtige lob maakte Jordy Weel in de 57e minuut 2-5 en daarna werd het toch weer een wedstrijd. Strandvogels nam het initiatief en kreeg ook kansen. Bij een van die mogelijkheden werd Merlijn Weel vlak voor doel onderuit getrokken en dus ging de bal weer op de stip. Bryan Broedersz kende inmiddels zijn plaats en Sebastiaan Weel liet zien dat hij het kunstje nog wel degelijk onder de knie heeft, bal in de ene hoek, keeper in de andere. Strandvogels deed er nog alles aan om minimaal gelijk te komen, maar de bal wilde er niet meer in. Aan de andere kant lukte dat vlak voor tijd nog wel een keer en dus werd het eerste oefenduel afgesloten met een 3-6 nederlaag.