Strandvogels E2 is kampioen!!!!

Strandvogels E2 is afgelopen zaterdag op prachtige wijze kampioen geworden door de lastige uitwedstrijd in Spanbroek te winnen. De mannen waren voor de wedstrijd allemaal een beetje zenuwachtig want ja je wordt natuurlijk niet elk jaar kampioen.

In het begin van de wedstrijd waren de zenuwen echter snel weg en voetbalden de jongens op de manier die we de laatste tijd van ze gewend zijn. Met goed combinatie spel werd het doel van VVS bestookt mooie kansen waren er van dario (op de paal)en mathijs (net over)en ook zeger wisten de goed keepende doelman niet te verschalken. De spaarzame aanvallen van VVS werden keurig door onze uitstekende verdedigers tom, jesse en shane onschadelijk gemaakt .Je verwacht dan dat een doelpunt niet lang uit kan blijven maar hij wilde er gewoon niet in ook niet door daan die een schot voorlangs zag gaan. De tegenstander begon wat meer richting ons doel te komen maar gelukkig lette kaay goed op en kon de bal uit de lucht plukken dit tot opluchting van de coach. Halverwege dus nog 0-0 en dan voel je dat de spanning op begint te lopen.

In de rust vertel je dan dat ze rustig moeten blijven overspelen en dat het doelpunt dan vanzelf komt maar het leek wel of ze al nerveuzer werden naarmate het 0-0 bleef. Gelukkig kwam het goed want na een goede aanval van dario die goed keek en naar zeger speelde en zeger plaatste de bal op de vrijlopende daan en schoot de bal keihard langs de keeper in het doel 1-0. Opeens waren de zenuwen weg en begonnen we weer beter te voetballen echter de keeper van VVS stond steeds in de weg. De tegenstander beet steeds meer van zich af en kwam nog een paar keer dicht bij ons doel maar door goed keepers en verdedigings werk werden hun aanvallen onschadelijk gemaakt. Na een uittrap van kaay kwam de bal via jesse bij zeger die dario vrij zag staan hij omspeelde de keeper en ronde beheerst af 2-0. Een luid gejuich van alle uit Onderdijk meegereisde supporters was tot in de wijde omtrek te horen. Met nog een paar minuten te spelen kon het kampioenschap niet meer misgaan. Wat er hierna gebeurde is met geen pen te beschrijven een gigantisch feest barste er los en menigeen liet zijn tranen de vrije loop van blijdschap. Jammer was het dat niemand van het jeugdbestuur hier getuige van kon zijn. Jongens al met al een goede wedstrijd waarin door iedereen keihard is gewerkt met een mooi kampioenschap als resultaat. Jullie hebben er niet alleen voor jezelf een prachtig seizoen van gemaakt ook voor mij was het genieten. Ik hoop dat we de komende zaterdag nog even doorfeesten met een bloemetje en een medaille en natuurlijk op de plattewagen door ons dorp. Als ik kijk naar het begin van het seizoen en nu kan ik zeggen dat deze jongens enorm vooruit zijn gegaan iets wat volgens mij vooral komt door het enthousiasme en de beleving bij onze vereniging .Ik wil daarom alle trainers bedanken die dit mogelijk maken.

Groeten henny stroet (top coach)

Strandvogels E2

Geplaatst in Geen categorie