Apollo ’68 weer heel blij met punt tegen Strandvogels

Strandvogels 1 - Apollo '68 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 6 april 2014
Uitslag: 2-2 (2-0)
Scoreverloop: Erwin Neuvel 1-0; Bryan Broedersz 2-2; 2-1; 2-2. Bijzonderheden; Sebastiaan Weel mist bij 2-2 een penalty

Selectie:
Marco Dudink; Mitch Hofland, Robin Velthuis, Jeroen Mol en Merlijn Weel; Gerald Broedersz, Mario Smak en Bryan Broedersz (Mike Boon); Sebastiaan Weel, Erwin Neuvel en Jordy Weel

Soms lijkt de geschiedenis zich te herhalen en dat was het geval bij de wedstrijd tussen Strandvogels en Apollo ’68. In Hensbroek zag Strandvogels eerder dit seizoen een voorsprong van twee doelpunten (2-4 werd 4-4) verdwijnen, maar leek het alsnog met drie punten aan de haal te gaan. Een geldig doelpunt vlak voor tijd werd toen echter afgekeurd waardoor het gelijk bleef. In Onderdijk liet Strandvogels Apollo ’68 volkomen onnodig langszij komen na een 2-0 voorsprong, maar kreeg het vlak voor tijd een penalty. Die werd echter gemist, waardoor de Vogels zichzelf in de strijd om derde periodetitel buitenspel zetten.

Mario Smak (11) had tegen Apollo '68 een basisplaats. Vier spelers ontbraken omdat zij andere prioriteiten hadden.

Mario Smak (11) had tegen Apollo ’68 een basisplaats. Vier spelers ontbraken omdat zij andere prioriteiten hadden.

In de eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Strandvogels. Apollo ’68 was in de eerste minuten wel al meteen een paar keer dreigend, maar daarna nam Strandvogels het initiatief over. In de 6e minuut ontsnapte de keeper van Apollo ’68 aan een tegentreffer toen hij zich wel heel vreemd opstelde bij een vrije trap die was gegeven na een overtreding op Sebastiaan Weel. Hij stond bijna naast het doel, maar Gerald Broedersz prikte de bal helaas op de paal. Hierna zakte het overwicht van Strandvogels wat weg, maar de ploeg gaf eigenlijk ook niets weg. In de 24e minuut was er weer een kans voor Strandvogels, maar Jordy Weel werd net voldoende gehinderd en schoot daardoor over.

Kans voor Jordy Weel, maar de verdediger van Apollo '68 hinderde hem net genoeg.

Kans voor Jordy Weel, maar de verdediger van Apollo ’68 hinderde hem net genoeg.

Een minuut later was het alsnog raak toen een verdediger van Apollo ’68 uitgleed (blijkbaar hockeyschoenen, er gleden wel meer Hensbroekers weg). Hierdoor had Erwin Neuvel vrij baan richting doel en hij maakte de klus beheerst af. Apollo ’68 was aangeslagen en kreeg drie minuten later een volgende dreun te verwerken. Sebastiaan Weel nam met de rug naar het doel in het strafschopgebied de bal aan en gaf deze vervolgens mee aan Bryan Broedersz die 2-0 maakte.

Bryan Broedersz legt aan en zet Strandvogels op een 2-0 voorsprong.

Apollo ’68 kwam er bijna niet meer uit en leek rijp voor de slacht. Tien minuten voor rust was het bijna weer raak toen een schot/voorzet vanaf de zijkant door de benen van de keeper ging. De bal ging voorlangs en kon bij de tweede paal ook net niet ingeschoten worden. Vlak voor het rustsignaal probeerde Mitch Hofland met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied nog 3-0 te maken, maar de bal ging net over het doel.

Mitch Hofland haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied, de bal ging net over.

De herstart na rust was veelbelovend want Strandvogels zocht meteen weer de aanval, maar het was toch allemaal net iets minder overtuigend. In de 55e minuut legde Strandvogels wel een hele mooie aanval op de mat. Jordy Weel gaf de bal mee op zijn mee opgekomen broer Merlijn die deze keer stond opgesteld als rechtsback (en dat naar behoren deed).

Merlijn Weel speelde op de voor hem vreemde positie van rechtsback, maar deed dat prima.

Merlijn gaf de bal hierna goed voor op Erwin Neuvel die deze op zijn beurt weer teruglegde op de doorgelopen Jordy Weel, maar zijn schot ging net over.

Dit had de beslissing in de wedstrijd kunnen en misschien wel moeten zijn, maar Jordy Weel schiet over.

Na een kwartier riep heel Strandvogels om een penalty nadat een speler van Apollo ’68 inderdaad de bal met de arm raakte. Hij kon hier echter bijzonder weinig aan doen en daarom was het te begrijpen dat de scheidsrechter niet floot, als hij het sowieso al gezien heeft.

Het eerste penaltymoment, de speler van Apollo '68 krijgt de bal tegen de arm. De scheidsrechter ziet het niet of vindt het onvoldoende voor een penalty.

Het eerste penaltymoment, de speler van Apollo ’68 krijgt de bal tegen de arm. De scheidsrechter ziet het niet of vindt het onvoldoende voor een penalty.

Pas na 20 minuten kregen de bezoekers weer eens een goede mogelijkheid. Bij een corner mocht een speler redelijk vrij inkoppen, maar de bal ging toch nog ver naast. Na 25 minuten ging het mis bij Strandvogels toen een speler van Apollo ’68 vanaf eigen helft de bal diep gaf. Robin Velthuis zag de bal over zich heen gaan en Marco Dudink twijfelde net even iets te lang of hij er uit moest komen. Gevolg was dat de spits van de bezoekers eerder bij de bal was en 2-1 maakte. Strandvogels pakte het hierna goed op door Apollo ’68 meteen onder druk te zetten, maar ondanks de vele kansen werd er niet gescoord. Kort voordat er een halfuur gespeeld was, ontsnapten de bezoekers tot tweemaal aan toe, iets wat Strandvogels zou opbreken.

Alarmfase 1 voor het doel van Apollo '68, maar het loopt goed af voor de Hensbroekers.

Alarmfase 1 voor het doel van Apollo ’68, maar het loopt goed af voor de Hensbroekers.

Want in de 85e minuut liet Mitch Hofland zich te gemakkelijk uitkappen en ging de daarna eerst nog breed getikte bal via de paal binnen. Strandvogels moest dus weer op jacht naar een voorsprong, maar het schotje van Jordy Weel in de 87e minuut was daarvoor te zwak. In vrijwel de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Strandvogels de winnende treffer echter in de schoot geworpen. Erwin Neuvel ging na een licht tikje onderuit en de scheidsrechter wees meteen naar de stip. Uiteraard ging Sebastiaan Weel achter de bal staan, want ondanks een eerdere misser dit seizoen is hij de specialist. Wellicht vanwege zijn eerdere misser koos hij deze keer niet zoals gebruikelijk voor een strakke en zuivere bal in de hoek maar voor een ongecontroleerde uithaal. Gevolg was dat de bal via de lat over ging en Strandvogels de kans op de drie punten zag vervliegen.

De uithaal is vernietigend, maar de bal gaat via de lat over.

Er kwamen ook na deze misser nog wel kansen, waaronder twee voor Sebastiaan Weel, maar ook bij deze schoten ging de bal over de dwarsligger (en dan bedoel ik niet de keeper).

De achter Robin Velthuis nog half zichtbare Sebastiaan Weel haalt uit voor het laatste schot van de wedstrijd. Helaas trof ook dit schot geen doel.

Door dit teleurstellende resultaat en de winst van Woudia kan Strandvogels de derde periodetitel zo goed als zeker vergeten. Wat rest is dat het seizoen waardig moet worden afgesloten, te beginnen volgende week in Hauwert. En wie weet wat er dan nog in het vat zit als alles eens een keer wel mee zit.