Verjaardag Bram gevierd met mooi voetbal!

Zaterdag 15 oktober 2011 Strandvogels F1 – Blokkers F6

Een geweldige ochtend voor de Strandvogels F1 in Onderdijk. Een mooi duel met goed voetbal. Bijna iedereen was op tijd op het voetbalveld aanwezig voor de warming-up op zaterdagmorgen, om 09:15. Een half uur voor de wedstrijd aanwezig zijn is prettig om nog even met elkaar samen een bal te spelen en af te ronden op de goal. Tevens wordt Givano lekker ingespeeld met de ballen, die op hem worden gespeeld. Sem was deze week heel vroeg op het voetbalveld, aan alles kon je merken dat Sem er echt zin in had deze morgen. Gedreven in de warming-up maar ook in de wedstrijd, volgens mij heb jij jouw plekkie gevonden. Je blinkt echt uit op de linkerkant en je krijgt weinig concurrentie op de positie waar je nu speelt, zeker bij de inzet die je liet zien deze ochtend en op de training. Ik denk dat als jij jouw traptechniek verbeterd, dan speel jij je zeer zeker in de kijker van iedere trainer. Dan kun jij het verschoppen in het voetbal.

Ook jij bent, net als Justin, heel belangrijk voor het team, in de opbouw en de verdediging. Ook bij de eerste kans voor Strandvogels was je goed in de opbouw: een goede bal op Twan, tikkie takkie op Sil, maar helaas voor de jarige, Bram schoot de bal mis. Nog geen minuut later een prachtige aanval, die begon bij de keeper, een prachtige uittrap van Givano op Twan. Daar kwam het eerste cadeau voor Bram, een mooie goal in de hoek. Nog geen twee minuten daarna, een counter van De Blokkers, helaas een tegendoelpunt. Eigenlijk onnodig, maar het gebeurt in een wedstrijd, dat de tegenstander een keer voor het doel komt en scoort, het was zuur voor ons. Alle kansen waren voor de vogels, alleen wilden ze er niet in. Zo ook in de achtste minuut een prachtige corner, alleen helaas mis gekopt.

Eindelijk in de zestiende minuut een prima bal van Mitchell op Ilja, met een mooie schaarbeweging om de tegenstander heen. Daarna een strakke bal op Sil, die de bal simpel op Bram speelde. Een tweede cadeau voor Bram, prachtig hoe jij de bal in het doel schoot. In de negentiende minuut een prima corner van de jarige, prima op Justin geschoten, alleen werd het doelpunt afgekeurd. We konden wel lekker rusten met een rust stand van twee tegen een en de traktatie van Bram.

De tweede helft ging een stuk makkelijker al in de eerste minuut een corner van onze  jarige job, die er prachtig ingeschoten werd. In de zevende minuut een prima bal door het midden, Sam onderschepte een bal van De Blokkers. Met een slimme bal op Sem, die keurig Bram aanspeelde en met een prima voorzet werd Twan bereikt. Een prima bal op het doel liet de keeper kansloos. Nog geen minuut later zowaar onze laatste mannen Mitchell en Justin naar voren. Totaalvoetbal van de kant van Strandvogels. Met prachtige combinaties werd uiteindelijk Twan vrij voor het doel aangespeeld en wederom een goal.

Na het vele balbezit van Strandvogels lekker de bal rond laten gaan, af en toe een kans. zo ook in de twaalfde minuut. Een aanval van Sil, hij speelde twee man voorbij een derde kreeg net de voet ertegen en daar strandde zijn aanval. Wel netjes hoe jullie de dingen van de training liet zien. Dubbele scharen en passeerbewegingen de trainingen boeken resultaat. Misschien is het verdedigen van de tegenstander een punt voor de training, soms draait de tegenstander gemakkelijk weg met de bal en staan wij op het verkeerde been. Tot de laatste minuut bleven we voetballen en kregen we toch nog een goal. Een prima aanval over rechts, Mitchell die goed keek en een vrije Ilja zag staan. Keurig nam Ilja de bal aan en tikte de bal naar Sam met een mooie pass werd Twan bereikt. Met een prima drive bereikte Twan de achterlijn en wist de bal voor te geven. Met een goede balaanname van Sil, die de bal er netjes inschoot. De penalty’s werden er niet door iedereen goed ingeschoten, toch ook een punt om op te trainen. Zeker met het oog op de Siemen Pennekamp bokaal eind van het seizoen.

Givano prima hoe jij weer meerdere penalty’s tegen wist te houden en hem er zelf keurig inschoot.