Goed voetbal zorgt voor de omkeer Strandvogels F1!

Zaterdag 10 maart 2012 Strandvogels F 1 – MOC F2

Op een druk Strandvogels complex was het even zoeken voor een plek om een warming-up te kunnen doen. Iedereen was op tijd aanwezig om lekker met elkaar een balletje te spelen. Tegelijkertijd kwam Thaam, om een trotse coach te assisteren bij de warming-up. Zo moeten de ballen worden uitgedeeld, ook de tas met shirts werd klaar gezet. De waterzak halen, en niet geheel onbelangrijk, een bankje voor de trotse coach neerzetten. Zodat die lekker zittend en ontspannend met zijn assistent de wedstrijd kon volgen.

Het voelde gelijk goed deze zaterdagmorgen, we zagen een goed spelende F2. Ook de mini’s van Strandvogels speelde een goede pot tegen naaste buur VVW. De mini werden afgelopen woensdag getraind door Max en Freek wat zeker zijn vruchten heeft afgeworpen. Toch mooi dat talenten van de D1 de kleintjes helpen met het omgaan met een bal.

Na twee verloren wedstrijden kon de F1 niet achterblijven bij de eerder gespeelde wedstrijden. Toch moest de F1 wachten op de eerste goal. Er werd, de gehele wedstrijd,  goed gevoetbald, een ieder deed zijn best in het bijzonder Mitchell, Sam en Justin. Echt alle aanvallen werden afgeslagen en werden de ballen niet domweg weggetrapt, zowel uit als naar de tegenstander. Maar keurig hielde de mannen achterin de ballen in de ploeg. Zodat we konden blijven voetballen en was het leuk om naar te kijken. Ook kwamen de verdedigers zo af en mee naar voren. Het was Mitchell die in twaalfde minuut keurig naar voren kwam en Bram aanspeelde, helaas schoot Bram op de paal. Een minuut later werd er dan toch geschoord door de F1. Een prima uittrap, van een zeer goed keepende Givano, kwam op de helft van de tegenstander terecht. Netjes nam Ilja de bal aan en speelde gelijk door op Twan. Sil die iets naar links stond werd aangespeeld, en met een goede beweging gaf Sil voor en wist Bram te scoren. Twee minuten later ging Sam op avontuur speelde keurig Twan aan en met een prima passe werd Bram bereikt. Helaas ging de bal via MOC uit en kregen we een corner. Een halve goal denk je dan, het werd een hele. Een van rechts ingeschoten corner van Bram werd door de keeper van MOC in eigen doel geschoten. Een minuut later toch een tegentreffer zo vlak voor rust. Een counter van MOC zorgde voor een tegentreffer.

Toch konden we lekker rusten met een stand van twee tegen een. Er heerste een goede sfeer in de kleedkamer. Een korte speech was genoeg om terug te gaan richting het veld. De tweede helft werd er keurig gespeeld met name door Sem. Wat een inzet van jou voor het team, je gaat zeer goed vooruit met je spel en zeker met jouw inzet. Keurig al vond ik het jammer voor jou en ook Mitchell, dat jullie niet werden beloond met een goal. Gelijk in eerste minuut een gebrand Strandvogels, die wilde gaan voor de winst. Sil die bij drie doelpunten zijn deel had wil ik complimenteren met het goede spelinzicht. Gelijk in de eerste minuut speelde Sil Twan aan en tikkie takkie werd Bram bereikt. Bram wist ook nu weer met zijn linker een doelpunt te maken. Door het steeds goede blijvende spel van de vogels van achteruit kwam MOC niet aan voetballen toe. Achterin stond Justin zijn mannetje en gaf goede aanwijzingen richting zijn mannen. In de zevende minuut een prima spelhervatting van Givano een mooie balinworp richting Sem, die met een mooie drive naar voren ging en Sil aanspeelde. Keurig werd de bal richting Twan gespeeld die met een hard schot de keeper kansloos liet. Er werd van de zevende minuut tot de achttiende niet gescoord. Wel werd er goed gespeeld, maar lukte het niet: Sem, Justin, Ilja en Mitchell schoten net mis. Maar dan toch in de achttiende minuut toch een goal. Keurig van achteruit, Sam een prima passe op Ilja. Ilja keurig op Sem die met zijn linker de bal op rechts richting Bram schoot. En met een harde pegel kwam de eindstand op 5-1. Keurig gespeeld.

De penalty’s leek wel latje trap, twee keer en een op een boom, toch een punt om op te trainen. Een trotse coach heeft genoten en met mijn nog velen, gezien het vele publiek langs het veld. Nog een keer of twee trainen en spelen we de volgende keer wederom een thuiswedstrijd. Tegen RKEDO waar we kans op winst hebben en anders zeer veel plezier